malzeme
Sos İçin
- 1 çorba kaşık domates salçası
- 1 dis sarimsak
- 1 tatli kasik sebzeli cesni
- 1 bardak su
- Lahanayi yaprak ayirarak kaynayan suda 6-7 dakika hasliyoruz.
- Kıymamıza soganı rendeleyin.
- Pirinci yikayip suyunuda süzdürüp icersine ekleyin.
- Maydanozu ve nane yapraklarini icersine incecik dograyin.
- Diyer malzemeleri ilave ederek iyice yoguruyorun.
- hasladinigiz lahana yapraklarından orta büyüklükte parçalar keserek sarıyoruz.
- Tenceremize diziyoruz .
- Üzerine suda salcayi cirpip sarimsak ve tuzunuzuda karistirip ilave edin.
- Ben düdüklü tencerede pisirdim .
- Normal tencerede pisirirseniz üzerine bir tabak koyup orta ateste 20 dakika dar pisirin
12 yorum:
lahana sarmasini cok severim ,bayilirim oturup bir tencere yerim sanirim :))
evde bekliyor sanirim yarin sarilcak :)
ellerine saglik canim
Ellerine sağlık canım,lahana sarmayı çok seviyorum herkes gibi,ama sarması birazcık zahmetli geliyor bana :) belki şimdiye dek aldığım lahanalar sert olduklarından düzgün saramadığım içindir :) seninkiler harika olmuşlar,afiyetle tüketin inş..sevgiler...
ellerine sağlık canım.. bayılırım beyaz lahana sarmasına bende aldım bugün yapmam için beni bekliyo.. tek sıkıntılı kısmı lahanaları haşlamak bana göre... sevgiler
Harika olmus goruntu super,ellerine saglik Gulcan .
Sefa
bizim evimizdede çok pişer:))
çok lezzetli görünüyor. ellerine kollarına sağlık. sevgiler
canım ellerine sağlık ahhh birde onun haşlanırken kokusunu gidersek daha çok sevecem çok seviyoruz ama haşlaması geri çekilmeme neden oluyor. büyük csaret tebrikler
Ellerinize,emeğinize sağlık. Nefis leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
Bu sarmayı çok severim hele bir de yanında yoğurt olursa. Harika görünüyor ellerine sağlık canım.
Çok severim nefiss gözüküyor sarmalar,ellerinize sağlık..
ellerine sağlık canım.nefis olmuş.
cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik
Çok severim lahana sarmasını ellerine sağlık nefis görünüyor ;)
sevgiler,
Yorum Gönder