malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak toz şeker
- 1 su bardak ispanak püresi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardak aycicek yagi
- Limon kabugu rendesi
- 4 su bardak su
- 3 su bardak toz şeker
- ceyrek limon suyu
- Beyaz cikolata
- Antep fistigi cekilmis
hazirlanimi
- Benim sevdigim tatlilardan daha öncede yapmistim bir kez simdi yeniden hazirladim yesil revani ve zebra pastaylan beraber arkadaslarim icin.
- Öncelikle şerbeti kaynatırız bir kac tasim kaynayinca ilimaya birakiyoruz
- Taze ispanak kullandim.
- 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi kadar olsun .
- Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
- Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
- 170 derece fırına süreriz.
- Piştikten sonra tatlimiz iliyinca şerbetimizi ılık olarak üzerine dökeriz.
- üzerine ben beyaz cikolata ve antep fistigini cekilmisini kullandim http://tatllar.blogspot.com/
Bu nefis bir pastaydi Hatice ablam hazirlamis hazir paketlerde malzemesini katip firina verinenlerden .Güzel cok leziz ve hafifti
pastalar
http://tatllar.blogspot.com/
Iımmm :)) Oldukca farklı ve başarılı buldum. Eminim deneyeceğim :) ISpanağın girdiği pasta türevi şeyleri çok seviyorum.
YanıtlaSilŞerbetli bir tatlıda denememiştim hiç.
Ellerine sağlık canım, :)
ISBANAKLI TATLI GÜZEL GÖRÜNÜYOR TABİ TATMAK LAZIM:) ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilçok değişik bir tat.. Bir ara denemek lazım.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilCanım resmen ağzımın suyu aktı ekrana bakarken yaaa ellerine sağlık...
YanıtlaSilPastasini yemistim ama tatlisini hic denemedim, ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
Harika olmuşşş.Teyzemde kekini yapıyor üzerini beyaz kremşanti ile kaplıyor.Revanilide çok güzeldir eminim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
gülcannnn ne guzel gorunuyor bunu deniyecegim ;))
YanıtlaSilÇok farklı ve çok güzel ellerinize sağlık
YanıtlaSilSelam Gülcan,
YanıtlaSilEllerine sağlık.Görüntü harika. Tarifini aldım. Bende deneyeceğim.
Sevgiler*
canım ellerine sağlık ıspanağı pastada kullandım beğendim ve revanisini yapmak fikrini de çok beğendimm:)
YanıtlaSilkesinlikle nefis bir tarif:)
canim yine harika bir tarifle karsimizdasin.daha zebraya yorum yazamadan yine essiz bir lezzetle bizi bulusturdun.Ellerine saglik.cok güzel görünüyor demek yetmiyor bu tatlilara ve pastalara.hoscakal canim sevgiler ve selamlarimla
YanıtlaSilMerhaba canım harika olmuş eline sağlık sevgiler..
YanıtlaSilGülcancım canım benim ellerine sağlık enfes olmuş bayıldım
YanıtlaSilannemde diyordu bir komşusunda yemiş şahane sevil yapalım diye yapmak şart oldu en kısa zamanda yapacağım inş.
sevgilerimle
afiyet bal olsun
Nefis görünüyor!
YanıtlaSilŞu renge bakın:) Ben de tatlılara katıyorum ıspanağı,çok güzel oluyor.Ellerine / gönlüne sağlık.
Kalbi selamlarımla
Ispanaklı keki biliyorum ama bunu hiç denemedim arkadaşım. Görüntüsü harika, o zaman tadı da öyledir eminim.
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun, sevgiler.
gülcan hanım size teşekür ederim 2004 yılında yarışma için bu tarifi hazırladığımda bu kadar düşünmemiştim herkez tarafından sevileceğini . Ben pasta ve yemek dalında usta öğreticiyim size teşekür ederim bende kendi bloğumda 21 temmuz 2009 yayınlamıştım bloğunuzu çok beğendim sevgilerle
YanıtlaSil