16 Ocak 2011

Revani Tatlısı

Revani Tatlısi
malzeme
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak ay cicek yagi
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 su bardak toz seker
serbeti
  • 3 su bardak toz seker
  •  4 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi
  • ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
  • Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
  • Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
  • Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken. ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
  • Ceviz ,badem ,findik da kullana bilirsiniz.
  • Bu tarifi ilk kez denedim ve cok memnun kadim arkadasindan aldim ilk kez de onda yemistim.

14 yorum:

  1. Ellerine saglik Gülcancigim... Bayilirim revaniye.... Bir dilim aliyorum izninle... Öpüyorum yanaklarindan....

    YanıtlaSil
  2. of of süper, ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık nefis olmuş bir dilim alsam...

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdiğim bir tatlı görüntü nefis ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ben revanide başarısız olanlardan biriyim. Cesaret edebilirsem bu tarifle denerim çünkü çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  6. hic su revaniyi tutturamam iyiki tarif verdin tam tarif yaparsam belki olur.sevgiler canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  7. HHmmmmmmmmmmm ! un blog de gourmand ... j'aime.
    Merci de ta visite sur mon blog et
    BONNE ANNEE 2011 !

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,
    İadeyi ziyaretinize geldim. :)
    Görüntüler nefis.
    Sevgilerimle..e

    YanıtlaSil
  9. Ben buna kısaca kurtarıcı tatlı diyorum:))

    Elelrine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  10. slm canim cok haklisinda ama ben yorumlarin ayarlarinida bilmiyorum desem:))
    ama bulcam ins.
    uyarin icin tsk.ederim

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım pek sevilir bizdede bu tatlı..

    YanıtlaSil
  12. en sevdiğim tatlıdır sık sık da yaparım
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  13. cok sagol canim sayednde onuda ögrenmis oldum:)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler