- 2 bardak ilik süt
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- 3 tane yumurta beyazi (sarilarini üzerine kullanilacak)
- rendelenmis kasar
- 1 bardak ay cicek yagi
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- aldigi kadar un
- Hamur yumusak olacak kulak memesi yumusakliginda.
- Önce hamurunuzu yugurun ve mayalan maya birakin .
- Hamurunuzu 3 beze cikartin
- Tezgahin üzerine biraz yag dalatip merdaneylen hamurunuzu acin 1 santim kalinliginda .
- Kasarinizi hertarafina yayin .
- Bir uc kismindan baslayip rulo yapin .
- 1 parmak kalinliginda kesip üzerlerine yumurta sarisini fircayla fürün.
- Önceden isitilmis 175 derecede pisirin.
Harika kabarmışlar.
YanıtlaSilNefiss görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Günaydın Gülcancım:)) Aman aman sabah sabah bi iştahlandım pamuk gibi nefis poğaçalar hımmm ellerine sağlık canım tam olsada yeseklik olmuş:)) SEvgilerimle kocaman öptüm...
YanıtlaSilGünaydın Gülcancım:)) Aman aman sabah sabah bi iştahlandım pamuk gibi nefis poğaçalar hımmm ellerine sağlık canım tam olsada yeseklik olmuş:)) SEvgilerimle kocaman öptüm...
YanıtlaSilPoğaçaların nasılda puf puf görünüyor.Ellerine kollarına sağlık canım.
YanıtlaSilGülcancığım poğaçalar güzel görünüyor eline koluna sağlık
YanıtlaSilgünün güzel olsun
Sevgili Gülcan,
YanıtlaSilpoğaçalar nefis görünüyor,sıcak sıcak nefis olurlar,
eline sağlık,sevgiler...
Ellerine sagli kcanim çayimin yaninda olsa da yeseydim sincik :)))
YanıtlaSil