Kebab icin malzemeler
- 2 tane patlican (500 gram )
- Yarim kilo koyun kiymasi
- 3 dis sarimsak
- 2 yemek kasik su
- 1 tane sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasik tere yag
- yarim paket köfte harci
- tuz
- kara biber
- 2 yemek kasik biber salcasi
- 2 dis sarimsak
- 1 yemek kasik nane
- 2 yemek kasik tere yag
- 2 su bardak su
- yarim su bardak rendelenmis morzela kasar peyniri
- Maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Sogani soyup dograyin
- Derin bir kabin icersinde köfte malzemeleri bir araya konulup yugrulur.
- Ben 2 tane patlican kullandim patlicanim kalin oldugu icin malesef ortalarndan kesmek zorunda kaldim.
- Yuvarlak kesin patlicanlari.
- Köfte harcinizdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip patlican larin büyüklügünde yuvarlayip sirayla dizin bor camin icersine .
- Ben ortasindan patlicanlari böldüm tepsin disina cikmasinlar diye .
- Üzerine dökmek icin ilik suyun icersine sarimsak , eritilmis tere yag nane ve salcayi karistirip siraladiginiz patlican ve köftelerin üzerine kasikla dökün.
- Alüminyum folyo ile borcamin üzeri kapatip yaklasik 200 derecede yarim saat pisirin
- Üzerine kapattiginiz folyo yu alip karar rendesini gezdirn .
- Yaklasik 5 dakika bu sekilde pisirin kasarlarin rengi pembelesince borcaminizi firindan cikartin .
- Ben yaninda basmati pilav ve salata esliginde servis yaptim .
- Afiyetler olsun .
Oyyyy oooy Gülcanım bu kebabın tadına doyulmaz ellerine sağlık misss mis
YanıtlaSilYiyenlere de afiyet olsun
sevgiler canım
patlıcanı her türlü severim;) çoook lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilNihayet blogspot açılmış, çok sevindim :) Ellerinize sağlık. İştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilkebep çok lezzetli görünüyor canım.sunumda başka güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilGülcancım ben bayıldım bu tarife, bi değişiğini yapıyorum ama bunu muhakkak yaparım : ))
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefiss görünüyor sağlıkla kal..
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım yemeğin harika sevgilerimle...
YanıtlaSilharika görünüyor.ellerine sağlık akşama bendemi yapsam ..:)sevgiler canım.
YanıtlaSilof of çok nefiiis ellerine sağlık harika
YanıtlaSilO kadar lezzetli gözüküyorki ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilCanım arkadaşım yokluğumdas yazmış olduğun yorum için yüreğine sağlık...
YanıtlaSilArtık döndüm:))
Ellerine sağlık kebap nefis gözüküyor....
Yutkunuyorum, patlıcan aşığına bu güzel fırın hali, altta yumuşacık mayalılar. Aklım gitti Gülcan. Size misafir eyle beni, lütfen!
YanıtlaSilsitenizin bütün sayfalarını gezdim....patlıcanın her türlüsünü seven biri olarak yorumu bu tarife yapmak istedim...enfes görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSil