21 Nisan 2011

PEYNİRLİ POĞAÇA



malzemeler
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 tane yas maya
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 3 tane yumurta  beyazi (sarilari üzerine sürülecek
  • aldigi kadar un
üzerine
  •  susam
  • 3 tane yumurta sarisi
ic malzemesi
  • 250 gram böreklik peynir
  • yarim demet maydanoz
hazirlanisi
  • Ilik sütün icersine mayayi birakin  eritin elinizle.
  • Yag,tuz,toz seker  ve yumurta beyazini katip karistirin .
  • Yavas yavas ununuzu icersine katin bir taraftanda yugurun .Yumusak bir hamur elde edin.
  • Yarim saat kadar mayalanmaya birakin üzeri kapali bir sekilde.
  • Maydonozu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Peynirinizi elinizlen ufalayin maydanozunuzla karistirin.
  • Ben seklini Portakal böyüklügünde bezeler cikartip tezgahin üzerinde dik dörtgen seklinde merdaneylen actim .(tezgahinizi yaglayin yapismasin diye)
  • Peynirli harcdan uzun kenerina karsilikli koyup ic kisma dogru sardim börek sarar gibi rolo yaptim.
  • 2 ser parmak kalikliginda kesip tepsiye siraladim .
  • Üzerine yumurta sarisi fircayla sürdüm .
  •  Susam serpip önceden isitilmis 175 derecede pisirdim.

9 yorum:

  1. poğaçalar harika olmuş canım.resimi bile bakınca cezbediyor.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. ne güzel parlak olmuslar yumusacik

    YanıtlaSil
  4. puf puf olmuş ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Poğaçalar nefis nefisss ellerine sağlık Gülcanım
    muhabbetlerimle

    YanıtlaSil
  6. nefis bayılırım olsada yesem:)))
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Pogacaya bayilirim bunlar cok guzel gorynuyor ellerinize saglik Gulcan hanim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. haftasonu kahvaltılarına çok yakışır ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. It is really a great and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us.
    Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    Also visit my web blog - Fotografo emocional de boda

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler