malzemeler
- 500 gram irmik
- 4 yemek kasik diri hashas
- 2,5 su bardak su
- 2 su bardak toz seker
- yarim cay bardak ay cicek yagi
- 1 yemek kasik tere yag
- antep fistifi cekilmis tozu
- Derin bir teflon tencerenin icersine tere yag ve ay cicek yagi koyup üzerine hashas ve irmigi katin .
- Uzun sapli bir tahta kasikla sürekli karistirin oera hateste .
- Yaklasik 7-8 dakika kavurun.
- Sekeri ünce üzerine kar katmaz yavas yavas suyu üzerine ilave edin.
- Sürekli karistirin elinize dekkat edin sicramasin yakar .
- Suyunu cekince tencerenin kapagini üzerine kapatip 2-3 dakika bu sekil bekletin iyice tane ,tane olsun .
- Cok nefis ve hafif bir tatli gercekten hashas nefis bir tat ve citirlik veriyor denemenizi tavsiye ederim.
- Dondurma kasigi ile alip sekili verin ben üzerlerine antepfistigi ile servis yaptim.
- Bu tariften yaklasik 45 kasiklik cikti ben komsularima dagittim..
üstadım ellerine sağlık enfes görünüyorlar güzel fikir selamlar öpüyorum...
YanıtlaSilmuhteşem bir görüntü, ellerinize sağlık.....
YanıtlaSilne cici olmus bu tatlilar, rengarenk ellerine saglik :)
YanıtlaSilGülcancim Annler gününü kutluyorum canim,sevgiler sana...
YanıtlaSilbayılırım irmik tatlısına haşhaşlısınıda ilk defa gördüm ellerine sağlık canım
YanıtlaSilHarika olmuş sunumu süper ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok şirin olmuşlar. Haşhaş ayrı bir görüntü katıyor . Ellerine sağlık.
YanıtlaSilVuu!
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor!! :)
Bayıldım bu reçeteye.
Ellerine / gönlüne sağlık canım.
Kalbi sevgilerimle
Ne güzel olur bu simdi ağızda citir citir etmesi çok hoşuma gidiyor ellerinize saglık
YanıtlaSil