9 Mayıs 2011

Zeytinyağlı ic bakla tarifi ve Zeytinyağlı sebze


malzeme
  • yarim demet dere otu
  • 2 tane kuru sogan
  • 3-4 yemek kasik zeytin yagi
  • tuz
  • kirmizi pul biber
  • 1 dis sarimsak
  •  yarim kilo ic bakla
  • yarim bardak ilik su
hazirlanisi
  • Sogani pembelesinceye kadar kavurun.
  • Baklayi ,tuz ve kirmizi pul biberi icersine katip karistirin.
  • Yaklaik yarim bardak ilik su ila ve edip tencerenin kapagini kapatip orta ateste pisirin..
  • Dere otunu en son katin icersine rengi yesil kalsin .


malzeme
  • 2 tane havuc
  •  4/1 karnibahar
  • 3 tane patates
  • 2 tane patlican
  • 4 tane domates
  • yarim yemek kasik aci biber salcasi
  • 4 yemek kasik zeytin yag
  • 2 dis sarimsak
  • 1 yemek kasik nar sosu
  • 1 yemek kasik sirke
  • 1 yemek kasik sebzeli cesni
  • 1,5 bardak su
hazirlanisi
  • Tüm sebzeleri kabugunu soyun ve dograyin ayni ayarda domatesi rendeleyin .
  • Karni bahari dallarindan kücük ,kücük ayirip tencereye katin.
  • Tencereye tüm   diyer sebzeleri  katin.
  • Yagin icersinne  sirke ,salca ,su ,nar esisini ve baharatinizi katip karistirin.
  • Karistirdiginiz yagi tencereye ilave edin ve orta ateste pisirin.

7 yorum:

  1. her ikisi için de ellerine sağlık diyorum ve mutlu haftalar diliyorum canım :)

    YanıtlaSil
  2. Yarın sabah kahvaltı yapar yapmaz ilk işim pazara gidip bir dolu sebze-ot-yeşillik almak olacak. Öyle özledim ki güzellerimi...

    YanıtlaSil
  3. Buna!urmaresc blogul tau absolut minunat!

    FELICITARI!!!


    Te rog pune GOOGLE TRADUCERE CA SA INTELEG RETETELE TALE!
    mULTUMESC FRUMOS!

    YanıtlaSil
  4. bende bu baklayı sevemedım gıttı ama allttakı tarıfı begendım:)

    YanıtlaSil
  5. Bizim evde çok severler. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. caniiiim arkadasim,geldim ve hemen san abir ugrayayim dedi.Iste benim arkadasim süper süper süpersin hepinizi cok özledim en yakin zamanda gelecegim insaalllah.herkese selam öpüyoum selamlar...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Gülcancım özellikle zeytinyağlı iç baklaya bayılırım:)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler