malzemeler
- Dolmalik biber 11-12 tane
- 200 gram kiyma
- 2 tane kuru sogan
- 1 demet maydanoz
- taze nane tazesi yoksa kurusuda olur
- 1,5 su bardak pirinc
- 1 ,5 su bardak bulgur
- 2 yemek kasik aci biber salcasi
- 1 yemek domates salcasi
- yarim limon suyu
- 2 dis sarimsak
- 3-4 yemek kasik ay cicek yag
hazirlanisi
- Sogani soyup rondodan gecirtin .
- Maydanozunuzu ve nanenin yapraklarini ayiklayip yikayin rondodan gecirin .
- Pirincinizi ve bulguru yikayip suyunu süzdürün.
- Derin bir kabin icersinde kiymayla tüm malzeleleri karistirin.
- Biberlerin üst kisimlarini kesip icersindeki cekirdegini cikartip yikayin.
- Ben üzerinden kestigim sapinin oldugu bölümleri kapak olarak kullaniyorum biberlerin üzerlerine.
- Biberlerin iclerini doldurun harcinizla tika basa doldurmayin patlamasinlar .
- Üzerine bir kasenin icersine su tuz ,sarimsak ve naneyi karistirip biber dolmalarinin üzerine ilave edin .
- Orta ateste kapagini kapatip pisirin.
en sevdiğim dolmalardan biridir...içine limon sıkıp sıkıp bayılarak yerim..ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekklürler...hayırlı cumalar..
YanıtlaSilOOHH ÇOK SEVERİM ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilellerine sağlık canım üzerine yoğurdu boca edip yiyeceksin miss:))
YanıtlaSilOO HARIKA OLMUS MİSGİB.ELLERİNE EMEKLERİNE SAGLIK...
YanıtlaSilOyy oyyy bayırlırım biber dolmasın bir de bunun yanına yoğurt offff dehşet vallah...canımm ellerine sağlık muhteşem görünüyor
YanıtlaSil