malzemeler
- 2 tane ravent
- 1 litre vişne suyu (( (hazir paketlerdeki visne meyva suyu )))
- 3 yemek kasik tepeleme nisasta
- 4 yemek kasik toz seker
- ceyrek limon suyu
- 2 tane vanilya sekeri
- üzerine antep fistigi
- Raventlerin ince kabuklarini soyun ve dograyin incecik
- Tencereye visne suyunu tentereye koyup orta ateste raventleri icersine katip kaynamaya baslayinca stab mikserden gecirtin.
- Bir kasenin icersine nisasta koyup yarim bardak su ile cirpin.
- Toz sekerinizi ve su ile cirpmis oldugunuz nisastayida tencereye katip devam cirpin.
- Limon suyunu ve 2 tane vanilya sekerinide katip karistirin.
- Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip orta ateste yavas ,yavas karistirarak pisirrin.
- Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz 2 dakika kaynasin ve kaselerinizin icersine kepceyle katin.
- Cok nefis bir pelte tarifi afiyetler olsun.
- Ben üzerlerine antep fistigi ile servis yaptim.
Çoook harika bayılırım vişneye ve vişneli tatlılaraaaa..elerine saglık cnmmm
YanıtlaSilgülcancim selamlar ellerine saglik enfes görünüyorda benim bir sorum olacak belki benim gibi bilmeyenler vardir:)) ravent nedir hayatim :))
YanıtlaSilsevgiler öptüm
az önce arastirdim hayatim RAVENT rahababer imis ama türkiyedeki adi ISGIN olarak biliniyor pazarlarda sevgiler
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilcok lezzetli görünüyor pelteler... Yalniz bu ravent ne?
mayhoşlu tatları ben de severim ama ne ravent ne de ısgın olarak bilmiyorum nedir?
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar albenileri var ellerinize sağlık hayırlı akşamlar.........
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiletrrrr..
YanıtlaSilBEnde yakinda Ravent'li tart yapamyi dusunuyordum :) Mayhos tatlari çok severim. Ellerine saglik
YanıtlaSilEllerine saglik canim benim... Öpüyorum yanaklarindan...
YanıtlaSilSeverinm böyle hafif tatlıları ellerine sağlık cnaım benim yine süpersin..
YanıtlaSilÇok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık,ravent nedir anlıyamadım,sevgiler
YanıtlaSilbu nasıl bir görüntüdür böyle enfes görünüyor ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilsevgilerimle..
canım görüntü süper vişneli tatlılara bayılırım. raventi nereden nasıl bulabiliriz birde tadı neye benziyor açıkcası ben merak ettim çünkü duydum ama ne olduğu konusunda bilgim yok. sevgiyle kal..
YanıtlaSilsanada mamalarınada bayılıyoruuuuuum
YanıtlaSilharikkaa bayıldım rengine :)ellerine sağlık
YanıtlaSilvay vay vay..
YanıtlaSilyakışır benim arkadaşıma.
pek havalı bir isim ve pek leziz bir görüntü canım.nöbette olduğum şu sıralarda nasıl canım çekti anlatamam.ellerine sağlık.
çok sık gelemediğim için özürlerimi iletiyor kocaman öpücükler gönderiyorum...
Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)
YanıtlaSilEksi eksi ne guzel olur , ozellikle yaz sicaklarinda guzel gider ellerinize saglik.
YanıtlaSilRavent veya Ilgın tam olarak bilmemekle beraber Enfes bir tatlı gözüküyor.Ellerinize Sağlık Selamlar.
YanıtlaSil