4 Haziran 2011

Vişne ravent`li pelte


malzemeler
  • 2 tane ravent
  • 1 litre  vişne suyu (( (hazir paketlerdeki  visne meyva suyu )))
  • 3 yemek kasik tepeleme nisasta
  • 4 yemek kasik toz seker
  • ceyrek limon suyu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • üzerine antep fistigi
hazirlanisi
  • Raventlerin ince kabuklarini soyun ve dograyin incecik
  • Tencereye visne suyunu tentereye koyup orta ateste raventleri icersine katip kaynamaya baslayinca stab mikserden gecirtin.
  • Bir kasenin icersine nisasta koyup yarim bardak su ile cirpin.
  • Toz sekerinizi ve su ile cirpmis oldugunuz nisastayida tencereye katip devam cirpin.
  • Limon suyunu ve 2 tane vanilya sekerinide katip karistirin.
  • Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip orta ateste yavas ,yavas karistirarak pisirrin.
  • Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz 2 dakika kaynasin ve kaselerinizin icersine kepceyle katin.
  • Cok nefis bir pelte tarifi afiyetler olsun.
  • Ben üzerlerine antep fistigi ile servis yaptim.

19 yorum:

  1. Çoook harika bayılırım vişneye ve vişneli tatlılaraaaa..elerine saglık cnmmm

    YanıtlaSil
  2. gülcancim selamlar ellerine saglik enfes görünüyorda benim bir sorum olacak belki benim gibi bilmeyenler vardir:)) ravent nedir hayatim :))
    sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  3. az önce arastirdim hayatim RAVENT rahababer imis ama türkiyedeki adi ISGIN olarak biliniyor pazarlarda sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    cok lezzetli görünüyor pelteler... Yalniz bu ravent ne?

    YanıtlaSil
  5. mayhoşlu tatları ben de severim ama ne ravent ne de ısgın olarak bilmiyorum nedir?

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyorlar albenileri var ellerinize sağlık hayırlı akşamlar.........

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiletrrrr..

    YanıtlaSil
  8. BEnde yakinda Ravent'li tart yapamyi dusunuyordum :) Mayhos tatlari çok severim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik canim benim... Öpüyorum yanaklarindan...

    YanıtlaSil
  10. Severinm böyle hafif tatlıları ellerine sağlık cnaım benim yine süpersin..

    YanıtlaSil
  11. Çok şık bir sunum olmuş ellerine sağlık,ravent nedir anlıyamadım,sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bu nasıl bir görüntüdür böyle enfes görünüyor ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. canım görüntü süper vişneli tatlılara bayılırım. raventi nereden nasıl bulabiliriz birde tadı neye benziyor açıkcası ben merak ettim çünkü duydum ama ne olduğu konusunda bilgim yok. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  14. sanada mamalarınada bayılıyoruuuuuum

    YanıtlaSil
  15. harikkaa bayıldım rengine :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. vay vay vay..
    yakışır benim arkadaşıma.
    pek havalı bir isim ve pek leziz bir görüntü canım.nöbette olduğum şu sıralarda nasıl canım çekti anlatamam.ellerine sağlık.
    çok sık gelemediğim için özürlerimi iletiyor kocaman öpücükler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  17. Cok güzel gözüküyor ellerinize saglik :)

    YanıtlaSil
  18. Eksi eksi ne guzel olur , ozellikle yaz sicaklarinda guzel gider ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  19. Ravent veya Ilgın tam olarak bilmemekle beraber Enfes bir tatlı gözüküyor.Ellerinize Sağlık Selamlar.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler