malzemeler
- 2 su bardak un
- Yarım paket yaşmaya 20 gram
- 2 çorba kaşik tozşeker
- 2 çorba kaşık tereyağı
- 1 su bardak süt
- 1 adet yumurta
- Su
- 4 su bardak tozşeker
- 2,5 su bardak su
- Yugurma kabin icersine unu üzerine toz şekeri katin.
- Başka bir yerde yaş mayayı, su ile eritin.
- Unun ortasını havuz şeklinde açın.
- Ortasına eritilmiş mayayı, sütü alıp karıştırın.
- Daha sonra eritilmiş tereyağını ve kar haline getirilmiş yumurta akını da ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Bir tencerenin icersine sıvıyağı alın. Hamurdan tatli kaşıgi yardımıyla alıp kızartın.
- 4 su bardağı toz şeker ile 2,5 su bardağı suyu katip serbeti kaynatin ve sogumaya birakin .
- Lokma ları soğumuş şerbetin içine atıp birkaç dakika karistitip cikartin.http://tatllar.blogspot.com/
Canım ellerine sağlık bayılırım lok
YanıtlaSilmam tatlısına öpüyorum.
hem kolay hem güzel ,ellerine sağlık
YanıtlaSilçok severim adaşım tabağı alıp kaçıyorum ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilSlm sevgili Gulcan ellerinize saglik sizin lokma tatlisi nefis gorunuyor..Gerci blogunuzdaki butun lezzetler birbirinden istah acici..Emeklerinizi tebrik ederim basarilarinizin devamini dilerim...
YanıtlaSilOOOff sahane gorunuyor yaaaaa oruçlu oruçlu oldumu simdi?:(( Ellerin dert görmezsin
YanıtlaSilellerine sağlık, bayıldım...
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar..
Merhabalar gülcancigim, ellerine saglik lokmalar bir harika olmus. Aksam iftara aldim bu tabagi, sevgilerimi biraktim yerine....
YanıtlaSilellerine sağlık .cok lazatle olmus
YanıtlaSilçok güzel görünüyor bayılırım lokma tatlısına ellerine sağlık...
YanıtlaSilçıtır çıtır ışıl ışıl..olsada yesek..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilwww.sirincenil.blogspot.com