Aşure Malzemeler
- 3.5 su bardagı buğday
- 1,5 su bardak kuru fasulye
- 1,5 su bardak nohut
- 1 su bardak doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardak kuru üzüm
- 1 ,5 su bardak kabuksuz badem
- 4 su bardak şeker
- 4 litre su
- 1 adet portakal kabugu
- nar taneleri
Aşurenin hazirlanisi
- Bir gün önceden islatip haslayin nohut,fasulyeyi.
- Bugdayinizi islatalim kaynar su ile .
- Bademleriniz kabuklu ise kaynarsuda bekletip kabugunu soyun .
- Bugdayı süzerek bir tencereye alalım ve 4 litre su ilave ederek kaynatalım.
- Bugdayımız yumuşayana başlayana kadar düşük ateşte karıştırarak pişirelim.
- Fasulye ve nohutumuzu suyunu süzdürün .
- Bugday pisince icersine şeker,nohut,fasulye ile rendelenmiş portakal kabugunu ilave edelim.
- Ardından kabugu soyulmus badem üzüm ve kayısılarımızıda ilave ederek karıştıralım.10-15 dakika süre daha kaynattıktan sonra tenceremizi ocaktan alalım ve kaselere koyalım.
- Aşuremiz kaselerde soguduktan sonra üzerine narin taneleri ile servis yapalim afiyetler olsun
Ellerine saglik arkadasim.... Allah kabul etsin... Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilgece gecee,,,
YanıtlaSilnasıl etsemm,,,
ne yapsam,,,
yerini doldurabilecek bir lezzet war mıdır kii...:))
muhteşemm görünüyor...
sevgilerimle...
çok güzeeeeeeeeeeeeelllllllllllll !!!
YanıtlaSilofff yani :)))
tam ağzıma layık olmuş bu aşure, her yapılan aşureyi yemem ben, ama bu çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmmmmmm.ne güzel...
YanıtlaSilofff.nefis olmuş canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor..
YanıtlaSilAy asure zamani gelmis. elien saglik arkadasim hem kollari sivamam lazim benimde. canim cekti.
YanıtlaSiltatlım günaydınlar bu tarifi okurken canım çok çekti ne yalşan söyleyeyim. hafta sonu inşallah yapacağım zira annemleri cuma akşamından bize getireceğiz ve hafta sonu bnede ağırlayacağım onlarda çok severler. birde pazartesi günü ablam ve eniştem hacdan dönecekler onlarada götürmeyi planlıyorum..eline sağlık. sağlıkla sevgiyle kal..
YanıtlaSil