tabani icin malzemeler
- 350 gram un
- 2 tatli kasik kabartma tozu
- 110 gram margarin
- 100 gram seker
- 1tane vanilya sekeri
- 2 tane yumurta
- Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir ilk önce tabanina kalan hamuru cemberine
- 1 kilo mager cuark (( labne peyniri ))
- 250 garam seker
- 7 tane yumurta
- 1 limon kabugu rendelenmis hali
- 2 tanavanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 200 ml süt
- 120 gram peynir pasta mayasi ( iki paket 60 gramliklardan kullandim)
- 1 paket Mohn Back [[ sisah hashas esmesi ne pudra sekeri ve yag katip cirpin alt kisma tekrar tarifini yazdim . ]]
- ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
- Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen cirpilir .
- cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
- Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
- Ben bir paket monhn back [[hashas ezmesi kullandim ]] hamurun üzerine kasikla sürün .
- Hashasin üzerine cirpmis oldugunuz kivami dökün tepsinizin icersine .
- Bu sekil ilk kez denedim peynir pastasini cok güzel lezletli oldu tepsideki pastadan bir dilim dahil ziyan olmadi
- 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
- Bu tarifi yuvarlak borcamdada veya cemberli kalipta hazirlayip pisirirseniz tarifin yarisini katmaniz yeterli olur .
- Hashasiniz hazir yoksa kendiniz hazirlayin siyah bir kase sürtülmüs hashasa 1 cay bardak kadar pudra sekeri ve 2 yemek kasik sivi yag katip virpin .
Cok guzel olmus ellerine saglik
YanıtlaSilTarifi aldim
Sevgiler
Vooovv bembeyaz hem de, nefis, ellerine sağlık Gülcan.
YanıtlaSilWowww süper bir kek olmuş canım,ellerine sağlık..
YanıtlaSilMutlu akşamlar diliyorum..
Sevgilerimle..
ellerine saglik canimm.nefis gorunuyor..
YanıtlaSilcanım ablam ellerine sağlık nefis görünüyor tatmak isterdim senin ellerinden görüşemiyoruz ne zamandır... nasılsınız.? ne var yok bakalım özledim sizi öpüyorum kızları ve seni kendinize iyi bakın abime selam lar...kuzen hatice..
YanıtlaSilEllerine sağlık çok değişik ve lezzetlir kek olmalı sevgiler...
YanıtlaSilUmmm,que trozos de tarta tan apetecibles. TE ha quedado de lujo.
YanıtlaSilUn besín.
hiiii gözlerim fal tasi gibi açildi, harika bir göruntu olmus !! Ellerinize saglik...
YanıtlaSilCanım bloğun.. tariflerin.. süper bayıldım ..evet çok güzel bir isim bencede türkçe ismi budur heralde peynir pastası ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler ben bloğu gezmeye devam ediyim:)
ellerine sağlık canım...çok güzel görünüyor pastan..afiyet olsun..
YanıtlaSilYemeye doyamadığım bir lezzet..
YanıtlaSilHergün olsa hergün bıkmadan yerim..
Harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
gülcancım ellerine sağlık nefis görünüyor.alıyorum notuma deneyeceğim canım benim öpüyorum...
YanıtlaSilbloguma bıraktığınız yorumdan sayfanıza ulaştım...harika bir blogunuz var hemen sizi izlemeye aldım..:)sık sık uğrarım artık...tarifler,süper..ellerinize sağlık.bende sizi her zaman beklerim...:)sevgiler..
YanıtlaSilOooooo süper olmuş valla.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilcanım harıka olmuş valla bende yapcam 1 haftadır erteleyı duruyorum ama bu güzel goruntuye dayanmak mumkun değil ellerıne sağlık
YanıtlaSilbayılıyorum peynirli tatlılara gülcan !!
YanıtlaSilşahane bir şey bu !
emeğine sağlık
sevgiler
nefis görünüyor:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
ne kadar da yüksek olmuş:))
nefis bir cheseecake olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor
YanıtlaSilresme dalasım geldi :)
eline sağlık olsn
Off kocaman bir cheesecake :)) Bayılırım bu tatlıya. harika görünüyor canım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilI hate the fact that I cannot read your recipes! Everything I see is mouth-watering! I'll try translating on google. Your site is awsome!
YanıtlaSilElectra
eelectraa000@gmail.com
Bisküvisiz taban oldumu, bayılıyorum.Yalnız biz peynir pastası mayasını nerden bulacağız. Hiç duymadım. Harika bir tarif ,denemek istiyorum.Acaba krema sertleştiricisi gibi bişey mi?
YanıtlaSilelinize sağlık...
merhaba gülcancığım eline sağlık enfes görünüyor,bende deneyeceğim :)
YanıtlaSilpeynir pasta mayasını anlayamadım,kuru veya yaş mayamı yada kabartma tozumu,aydınlatırsan sevinirim,çok öpüyorum...
inanki kendimden geçtim bir an yediğimi düşündüm......
YanıtlaSilGÖRÜNTÜ NEFİS ELLERİNE SAĞLIK BİR DİLİM ALAYIM BEN:)))
YanıtlaSilSEVGİLER
Çok nefisss bir şey olmuş gerçekten.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
ellerine saglik gülcancigim... pastan süper görünüyor... Bugünlerde benim de yapmam lazim, cok canim cektiiiii....:::))
YanıtlaSilTarif çok güzel Almanya'da yemiştim bu kuchenden
YanıtlaSilellerine sağlık Türkiye'de quark bulunmuyor ama labne peynirin ile süzme yoğurtu karıştırınca yakın bir tat oluyor :)
Seviler.........
Bir gün de zwibelkuchen yaparsan sevinirim :)
Selam yildiz hanim yorumunuz icin cok tesekkürler canim .Sogan pastasi hic kendim hazirlayip yapmadim ama bir kac kez yadim cok da güzel ama söz ilk firsatta yapip yayinlayacagim sevgiler canim öptüm.
YanıtlaSilBu çok güzel bir tatlı, müthiş görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKaç kişilik acaba ?
Sevgiler.
Hayirli aksamlar Sare cim bu tarifi ben malzemeyi artirdim ve firin tepsine yaptim yaklasik kücük dilimler 32 dilim cikti biz cok kalabaliktik .Tarifi yarisini kullanip normal borcamda hazirlarsaniz 15 kisilik olur .Hayirli aksamlar diliyorum yorumuz icin cok tesekküröler öptüm.
YanıtlaSilsevgili gülcan peynir pasta mayasi neki anacim ben ev kadinligina yeni adim attim hilt mir biittee
YanıtlaSilSelam ben daha önceki tariflerimdede bu mayanin ismini yazmistim tüm büyük alis veris yerlerinde bula bilirsiniz su anda almanlarin bayramlari oldugu icin tüm pasta malzemesi bölümlerinde var (( Dr. Oetker Käsekuchen Hilfe)) paketin ardinda pastanin tarifini de bulacaksiniz sevgiler .
YanıtlaSil