malzemeler
- 1 tane yumurta
- 2 su bardak süt
- 1 yemek kasik yogurt
- aldigi kadar un
- 20 gram yas maya
- 1 tatli kasik biber salcasi
- 4-5 tane patates
- 1 tane kuru sogan
- 2-3 yemek kasik aycicek yag
- tuz
- aycicek yag
- Hamurunuzu yugurun yumusak bir hamur olsun .Yarim saat üzri kapatip dinlenmeye birakin.
- Patatesinizi haslayip kabugunu soyup dograyin.
- Yagda kabunu soyup dogranmis soganlarinizi kavurun patatesinizi de icersine ilave edin .
- Tuz ve salcayida katip 2-3 dakika beraber kavurup sogumaya birakin.
- hamurunuzda ceviz büyüklügünde bezeler kopartin ve oklava ile yuvarlak acin .
- Harcinizdan 1 yemek kasik koyup yarim ay seklinde kapatin.
- Hamurun kenarini iyice kapatin kizarirken disariya cikmasin.
- Tavaniza 1,5 bardak yag koyup kizinca kizartmaya baslayin.
- Tüm hamura ayni islemi yapip bol yagda kizartin saglik solu .
13 yorum:
puff puff ne guzel olmuslar oyle ellerınıze saglık bende cok severım bu böreği :)
çiğ börek bizde de çok sevilir.Genelde kıymalı yaparım ama patatesli de güzel olur.Ellerine sağlık.Sevgiler...
Canım teşekkür ederim yorumun için. Sizin lezzetlere ulaşmaya çalışıyorum inşallah. Eline saglık bir güzel tarif daha. Rus mutfagına aid peraşkiye benziyor.
Sevgiler..
Ben de patatesli ve acılı tercih ederim,eline sağlık,
bir şey dikkatimi çekti
hamurunda maya veya kabartma tozu yok mu?
sevgiler...
ellerinden öptüğüm canım annem yapardı çiğ böreği birden o günlere döndüm ellerin dert görmecin canım arkadaşım:)
ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar:) çok severim çokk:)
Arkadasima cok tesekkürler mayayi yazmayi atlamisim .Cok tesekürler hatirtlatigin icin hepinize bu güzel yorumlariniz icin tesekkürler .
Sıcacıkkk nefis olmuşlar ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Çiğ börek için deliriyorum.
İnan hergün olsa hergün bıkmadan yerim..
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
Bir tatar olarak bayıldım tarifine.
Aldım tarifini
Sevgiler
ay nefis olmuşi arkadaşım:))ellerine sağlık:)
ellerine sağlık ...bu lezzeti çok severim bide bu kadar kalorili olmasa...:)))
Yorum Gönder