9 Ocak 2012

Pastırmalı Tuzlu Kek






malzemeler
  • 4 tane yumurta
  • 1,5 su  bardak un
  • 1 su bardak sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay kasik pul biber
  • 3 yemek kasik misir unu
  • 1 su bardak yogurt
  • damak tadiniza göre tuz
  • 6-7 yaprak pastirma
  •  5-6 tane yesil zeytin
  • dere otu
  • 1 cay bardak rendelenmis kasar
  • 100 gram peyaz peynir
üzerine
  • 1 tane yumurta sarisi
  • susam
  • cörek otu
hazirlanisi
  • Yumurtayi ,yogurdu ve yagi ilk önce bir cirpin .Unlari  ,ve kabartma tozunu karistirip yavasca katin bir tarafdan cirpmaya devam edin
  • Ben kurutulmus dere otu kulandim tazesi varsa daha güzel olur
  • Zeytini ve  peyniri dilimleyin icersine katin
  • Pastirmayi incecik dograyin
  • Kasarinizi rendeleyin tüm malzemeyi kasikla bir güzel karistirip cam kalibiniza dökün.
  • Üzerine yumurta sarisini sürün .
  • Susam ve cörek otunuzu döküp 175 derecede pisirin .
  • Soguyuncada cok nefis lezletli oluyor afiyetler olsun .

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım, pişerken nasıl güzel kokmuştur. Sevgiler dostçakal

    YanıtlaSil
  2. süper olmuş ellerinize sağlık iç malzemeleri isteğe göre değiştirile bilir sanırım kızım sucuğu çok sever bugünde hasta ona bir sürpriz yapayım sevinsin kuzum tarifinizi çaldım :)

    YanıtlaSil
  3. Eşim pastırmalı her tarife bayılır. Bunu da denesem hiç fena olmaz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor canım..
    ellerine sağlıkk...
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Bademli kek sahane tuzlu kek ayni guzellikte uzanip almak istedim
    Ellerine saglik
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler