pasta kek kaliplarim
malzemeler
- 250 gram margarin
- 200 gram un
- 4 tane yumurta
- 200 gram toz seker
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tutam tuz
- 1 limon kabugu rendesi ve suyu
- 100 ml süt
- 50 gram nisasta
- 2 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
- Kaliblari yaglayip unlayin.
- Toz seker ,vanilya sekeri,limon suyu , limon kabugu ,margarin ve tuzu katip kirem halini allana kadar mikserle cirpin.
- Yumurtalari icersine teker ,teker kirip devam cirpin.
- Un ,kabartma tozu ve nisastayi karistirip kivamin üzerine eleyin.
- Kaliplara esit sekilde kasikla katip 175 derecede pisirin .
- üzerine hazir cikolata sosu hazirlayip sogumus keklerin üzerine kasikla döküp sürün.Kizim üzerlerine 2012 yazdi beyaz cikolata ile afiyetler olsun
hem çikolatalı hem limonlu tam benlik:) kalıplarda harika ellerine emeklerine sağlık...
YanıtlaSilCANIM
YanıtlaSilellerine sağlık kalıplarında kekinde muhteşem ...
Harika bir tad ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilben de kalıplara bayıldım pastalar da şahane görünüyor tabi.. eline sağlık Gülcanım:)
YanıtlaSilNe kadar hoş pasta kalıpların,bayıldım...Kekin de güzel görünüyor ellerine sağlık...iyi akşamlar:)
YanıtlaSilŞehrinaz ile aynı fikirdeyim canım hem çikolatalı emde limonlu:)sunum harika ellerine sağlık gülcancığım.
YanıtlaSilöperim seni..
Bunlar cok sirin gorunuyorlar ellerinize saglik..
YanıtlaSilUmarim 2012'da hersey dilediyiniz gibi olur..sevgiler
ellerine sağlık canım pastada o şirin kalıplarda bir harika sevgilerimle
YanıtlaSilaman Allahım yerim ben bu kekleri nefis görünüyor.
YanıtlaSil71. porselen demlik etkinliğimize katılmak istemez misin? bekliyorum .
of of harika görünüyor.. tamda acıkma saatim yaklaşırken pek bir iyi geldi bu görüntü..
YanıtlaSilkek kalıpları o kadar hoşuma gittiki keki göremedim maşallah diyeyim ellerinze sağlık kek konusunda maharetlisiniz
YanıtlaSilgülcan ablacigim her gün bloguna ugramadan edemiyorum sana masallah diyorum coook beceriklisin.bu hafta sonu aradaslarima davet verecegim menüyü senin sitenden yapacagim insallah.ama bir kac soru birde istegim olacak.birincisi kasarli ve bayaz peynirli bogacanin malzemesinden kac tepsi pogaca cikiyor hemde bir kilo un cok gelmiyormu?isteklerime gelince davet sofrasinda patatesli rulo böregin birde elmali pastanin tarifini rica edecektim tabiki mümkünse.
YanıtlaSilgülcan ablacigim her gün bloguna ugramadan edemiyorum sana masallah diyorum coook beceriklisin.bu hafta sonu aradaslarima davet verecegim menüyü senin sitenden yapacagim insallah.ama bir kac soru birde istegim olacak.birincisi kasarli ve bayaz peynirli bogacanin malzemesinden kac tepsi pogaca cikiyor hemde bir kilo un cok gelmiyormu?isteklerime gelince davet sofrasinda patatesli rulo böregin birde elmali pastanin tarifini rica edecektim tabiki mümkünse.
YanıtlaSilnefis gözüküyor,ellerine sağlık,kalıplar çok tatrlıymış
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilKeklere mi bakayım,kalıplara mı bakayım? Bilemedim,harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.
Kalıplar ne güzeller rengarenk:)
Sevgiler...
Hayirli aksamlar hepinize yorumleriniz icin cok tesekkürler .Meneksecim Yarin ilk firsatta yazayim tarifleri .
YanıtlaSilCanim 1 kilo undan yaklasik 2 firin tepsi pogaca cikiyor .Ben misafirim geldiginde genelde 1 kilo undan yaparim .Bu hamurdan hem peynirli hemde patatesli veya kasarli yaparim cokda güzel oluyor. Tekrar hayirli aksamlar hepinize
Elinize saglik olsun. Bu sirin kucuk kaliplari da kekide sevdim. Limon kokulu ne guzel.
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık süper görünüyorlar
YanıtlaSilagzimin sulari akti desem? goruntuleri de muhtesem ama eminim tatlari daha muhtesemdir. :)
YanıtlaSilbu arada blog'umdaki cekilise beklerim. :))
http://the-lizard-queen.blogspot.com/2012/01/hediye-pixe-loldan-sec-begen-al.html
kalıpların çok çiçiler:)
YanıtlaSilellerine sağlık:)
olsa da yesek dedim:)
bana da beklerim:)
tam benlik olmuş bu ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsıcacık sevgilerimlle....
ellerine sağlık nefis görünüyr kokusu taaa buraya kadar geldi:)
YanıtlaSilsevgiler...
gülcan ablacigim patatesi hem hamuruna hemde icinemi katiyorsun?
YanıtlaSilHayirli aksamlar meneksecim .
YanıtlaSil§ tane haslanmis patatesle yugruluyor cok da güzrl bir hamur oluyor istersen hic bir sey katmadanda yapabilirsin 3-4 gün bayatlamiyor am istersen kasar ve ya beyaz peynir acuc icinde acip bir parca patatesli beyaz peynir ve maydanozlu bir ic harc hazirla 1 tatli kasik kadar koyup yuvarla cok güzel oluyor.Ben genelde beyaz peynir ve ya kasarli yapiyorum .Orjinal tarifde küp ,küp kücük beyaz peynir dilimlenir pogacanin üzerine 4-5 tüp hamurun üzerine bastirilir ve yumurta sürülür .Canim bu hamur civik olmamali biraz kati bir hamur olmali yoksa pogacalar tepsiye dagilip ince bir pogaca oluyor sevgiler öptüm.
Kekine de bayıldım kek kalıplarına da :)
YanıtlaSilsagol ablacigim yarin misafirlerime yapacagim pogacayi ilgilendigin icin cooooo tessekkür ederim.
YanıtlaSilKaliplarin cok tatli :)
YanıtlaSilçok güzel olmuşlar ellerinize sağlık kalıplarınızı nerden aldınız acaba bende böyle ufak kalıplar arıyorum tşkler...
YanıtlaSilSelam Yoncacim kaliblarimi Tchibo kahve dükkanindan aldim ikili set halinde idiler ben 2 tana aldim .Yaklasik 3 yil oldum alali .
YanıtlaSilgülcan yaaa kekinin lezzetinden şüphem yok ama kalıplarını çok kıskandım:(
YanıtlaSil