9 Ocak 2012

cikolata li limonlu kek

 pasta kek kaliplarim 
malzemeler
  • 250 gram margarin
  • 200 gram un
  • 4 tane yumurta
  • 200 gram toz seker
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tutam tuz
  • 1 limon kabugu rendesi ve suyu
  • 100 ml süt
  • 50 gram nisasta
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
  • Kaliblari yaglayip unlayin.
  • Toz seker ,vanilya sekeri,limon suyu , limon kabugu ,margarin ve tuzu katip kirem halini allana kadar mikserle cirpin.
  • Yumurtalari icersine teker ,teker kirip devam cirpin.
  • Un ,kabartma tozu ve nisastayi karistirip kivamin üzerine eleyin.
  • Kaliplara esit sekilde kasikla katip 175 derecede pisirin  .
  • üzerine hazir cikolata sosu hazirlayip sogumus keklerin üzerine kasikla döküp sürün.Kizim üzerlerine 2012 yazdi beyaz cikolata ile  afiyetler olsun 

30 yorum:

  1. hem çikolatalı hem limonlu tam benlik:) kalıplarda harika ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. CANIM
    ellerine sağlık kalıplarında kekinde muhteşem ...

    YanıtlaSil
  3. Harika bir tad ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. ben de kalıplara bayıldım pastalar da şahane görünüyor tabi.. eline sağlık Gülcanım:)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar hoş pasta kalıpların,bayıldım...Kekin de güzel görünüyor ellerine sağlık...iyi akşamlar:)

    YanıtlaSil
  6. Şehrinaz ile aynı fikirdeyim canım hem çikolatalı emde limonlu:)sunum harika ellerine sağlık gülcancığım.
    öperim seni..

    YanıtlaSil
  7. Bunlar cok sirin gorunuyorlar ellerinize saglik..
    Umarim 2012'da hersey dilediyiniz gibi olur..sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canım pastada o şirin kalıplarda bir harika sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. aman Allahım yerim ben bu kekleri nefis görünüyor.
    71. porselen demlik etkinliğimize katılmak istemez misin? bekliyorum .

    YanıtlaSil
  10. of of harika görünüyor.. tamda acıkma saatim yaklaşırken pek bir iyi geldi bu görüntü..

    YanıtlaSil
  11. kek kalıpları o kadar hoşuma gittiki keki göremedim maşallah diyeyim ellerinze sağlık kek konusunda maharetlisiniz

    YanıtlaSil
  12. gülcan ablacigim her gün bloguna ugramadan edemiyorum sana masallah diyorum coook beceriklisin.bu hafta sonu aradaslarima davet verecegim menüyü senin sitenden yapacagim insallah.ama bir kac soru birde istegim olacak.birincisi kasarli ve bayaz peynirli bogacanin malzemesinden kac tepsi pogaca cikiyor hemde bir kilo un cok gelmiyormu?isteklerime gelince davet sofrasinda patatesli rulo böregin birde elmali pastanin tarifini rica edecektim tabiki mümkünse.

    YanıtlaSil
  13. gülcan ablacigim her gün bloguna ugramadan edemiyorum sana masallah diyorum coook beceriklisin.bu hafta sonu aradaslarima davet verecegim menüyü senin sitenden yapacagim insallah.ama bir kac soru birde istegim olacak.birincisi kasarli ve bayaz peynirli bogacanin malzemesinden kac tepsi pogaca cikiyor hemde bir kilo un cok gelmiyormu?isteklerime gelince davet sofrasinda patatesli rulo böregin birde elmali pastanin tarifini rica edecektim tabiki mümkünse.

    YanıtlaSil
  14. nefis gözüküyor,ellerine sağlık,kalıplar çok tatrlıymış

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,
    Keklere mi bakayım,kalıplara mı bakayım? Bilemedim,harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.
    Kalıplar ne güzeller rengarenk:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Hayirli aksamlar hepinize yorumleriniz icin cok tesekkürler .Meneksecim Yarin ilk firsatta yazayim tarifleri .
    Canim 1 kilo undan yaklasik 2 firin tepsi pogaca cikiyor .Ben misafirim geldiginde genelde 1 kilo undan yaparim .Bu hamurdan hem peynirli hemde patatesli veya kasarli yaparim cokda güzel oluyor. Tekrar hayirli aksamlar hepinize

    YanıtlaSil
  17. Elinize saglik olsun. Bu sirin kucuk kaliplari da kekide sevdim. Limon kokulu ne guzel.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık süper görünüyorlar

    YanıtlaSil
  19. agzimin sulari akti desem? goruntuleri de muhtesem ama eminim tatlari daha muhtesemdir. :)

    bu arada blog'umdaki cekilise beklerim. :))

    http://the-lizard-queen.blogspot.com/2012/01/hediye-pixe-loldan-sec-begen-al.html

    YanıtlaSil
  20. kalıpların çok çiçiler:)
    ellerine sağlık:)
    olsa da yesek dedim:)
    bana da beklerim:)

    YanıtlaSil
  21. tam benlik olmuş bu ellerine sağlık canım
    sıcacık sevgilerimlle....

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık nefis görünüyr kokusu taaa buraya kadar geldi:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. gülcan ablacigim patatesi hem hamuruna hemde icinemi katiyorsun?

    YanıtlaSil
  24. Hayirli aksamlar meneksecim .
    § tane haslanmis patatesle yugruluyor cok da güzrl bir hamur oluyor istersen hic bir sey katmadanda yapabilirsin 3-4 gün bayatlamiyor am istersen kasar ve ya beyaz peynir acuc icinde acip bir parca patatesli beyaz peynir ve maydanozlu bir ic harc hazirla 1 tatli kasik kadar koyup yuvarla cok güzel oluyor.Ben genelde beyaz peynir ve ya kasarli yapiyorum .Orjinal tarifde küp ,küp kücük beyaz peynir dilimlenir pogacanin üzerine 4-5 tüp hamurun üzerine bastirilir ve yumurta sürülür .Canim bu hamur civik olmamali biraz kati bir hamur olmali yoksa pogacalar tepsiye dagilip ince bir pogaca oluyor sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  25. Kekine de bayıldım kek kalıplarına da :)

    YanıtlaSil
  26. sagol ablacigim yarin misafirlerime yapacagim pogacayi ilgilendigin icin cooooo tessekkür ederim.

    YanıtlaSil
  27. çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık kalıplarınızı nerden aldınız acaba bende böyle ufak kalıplar arıyorum tşkler...

    YanıtlaSil
  28. Selam Yoncacim kaliblarimi Tchibo kahve dükkanindan aldim ikili set halinde idiler ben 2 tana aldim .Yaklasik 3 yil oldum alali .

    YanıtlaSil
  29. gülcan yaaa kekinin lezzetinden şüphem yok ama kalıplarını çok kıskandım:(

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler