9 Şubat 2012

Simit tarifi



malzemeler


  • 1 su bardak yoğurt
  • 1 su bardak su
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 1 yemek kaşığı maya ((kuru maya ))
  • 1 çay kaşık mahlep
  • 6 su bardak  un

Pekmezli su için
  • 1 su bardak su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
üzeri için
  •  susam


hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersine malzemelerinizi katip yumusak bir hamur yugurun .
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya üzerini kapali bir sekilde birakin.
  • Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide Hamurunuzu 4 bezeye ayirin bezeleri cubuk gibi uzatın acuc icerinizde tezgahin üzerinde ki hamurunuzu .
  •  Bu uzunlamasina parmak kalinligindaki hamurlari esit sekilde kesip .
  • 2 tane uzun hamuru  birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.
  • Bir kasenin icersinde pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırın.
  • Hazirlamis oldugunuz simitlerinizi bu suya batırın.
  • Sonra simitleri susama batırın.
  • Firin tepsine simitleri siralayin.
  • Tepside aralikli döseyin yaklasik 15 dakika kadar mayalansinlar önceden isitilömis 175 derece firinda pisirin .
  • Malasif ben hamurrumu yani cubuklari kisakestigim icin benim simitler simide benzemediler .Arkadaslarim cok beyendiler kivami ve lezletti cok güzeldi görüntü haric .


6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım ne kadar nefis görünüyorlar müthiş:))

    YanıtlaSil
  2. Pekmekli su olayını bilmiyordum.
    Deneyeceğim
    Süpersin
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. canım harıka gorunuyor..ellerıne emeklerıne saglık

    YanıtlaSil
  4. simit çok leziz görünüyor ellerine sağlık birden acıktım bizede var mı?

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyorlar ellerine sağlık ,haftasonuna denemeliyim canım ,yanınada karper peynir,num num num ...:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık...Çok iştah açıcı görünüyorlar.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler