12 Ocak 2014

Flammkuchen





hamuru icin malzemeler

  • 20 gram yas maya 
  • 2 cay kasik kabartma tozu
  • 600 gram un 
  • 4 yemek kasik zeytin yag
  • 250 ml maden asitli su
  • 2 tutam tuz
üzerinin harci icin malzemeler

  • 200 gram schmand  veya labne peynir
  • 50 ml süt veya ciy kirema
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • 100 gram kasar 
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 tatli kasik kekik
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • tuz
  • 20 tane siyah zeytin 
  • 20 tane biberli yesil zeytin
  • 2 dis sarimsak
hazirlanisi
  • ilk önce hamurumuzu yugurup dinlenmeye birakin .
  • Derin bir kasenin icersine yogurt ,ciy kirema sachmand, tuz kekik pul biber,rendelenmis sarimsak ve tuzu katip iyice cirpin kirema haline gelsin.
  • Beyaz peyniride ufalayin kiramali harciniza karistirin 
  • Tepsiye hamurunuzda 2 tane beze cikartin bezenizi acin bir merdane yarimi ile .
  • Kiremali harcin yarisini döküp hertarafina sürün .
  • Üzerine kasar peynirin yarisini ve zeytinleri dilimleyip siralayin.
  • 2 tepsi yaptim diyer tepzinize de ayni islemi yapip tepsileri sirayla 175 derece firinda pisirin 
  • Afiyetler olsun.

9 yorum:

  1. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. lezzetli ve doyurucu görünüyor ellerine sağlık canım..
    sevgiler..
    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  3. lezzetli ve doyurucu görünüyor ellerine sağlık canım..
    sevgiler..
    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Gülcan,
    tarifin hem nefis hemde doyurucu görünüyor.
    Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  5. Bin aydan daha mübarek bu gece de bütün dualarınızın kabul olması dileğiyle...

    Hayırlı Kandiller :)

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor
    Ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor
    Ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler