GÜL TATLISI
malzemeler
hazirlanisi- 1 cay bardak yogurt
- 3 yemek kasik irmik
- 125 gram erimis tereyag
- 1 cay bardak ay cicek yag
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kasik limon suyu
- alabildigi kadar un
- kabuksuz findik
- 1/2 cay kasik gida boyasi
- 4 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- yeyrek limon
- Derin bir kabin icersine erimis tere yag ,sivi yag ,yumurta ,gida boyasi ve yogurdu katip ilk önce cirpin .
- irmik ,vanilya sekeri ,kabartma tozu ,limon suyu ve unu yavas yavas katip yugurun hamurunuzu.
- Merdaneyle acip kücük bir cay bardagi ile kesin yuvarlak .
- 4 tanesi üst üste konulur ve sarilir ortasinda kesip iclerine 1 er tane findik koyun.
- Hazirladiginiz gülleri firin tepsinize siralayin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin seker su haslayin limon suyuda icersine ilave edin tencerenin yaklasik 1 dakika sonra altini kapatilir .
- Tatli da serbetde ilik olmali tepsinize serbetinizi döküp cekince servis tabaklarina alin afiyetler olsun.
renklısı tam gul tatlısı olmuş *-* ellerine sağlık tatlım banada beklerım.
YanıtlaSilGülcancığım bu tatlılar tam sevgililer günü için olmuş:)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilUna receta muy original :)
YanıtlaSilBesos.
Rosa.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Renkli olunca çok şık sunum olmuş.
Sağlıkla, neşeyle geçen bir yıl dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ellerine saglik Gulcancim severim gul tatlisini cok şık oluyor. sevgiler, Şeyda
YanıtlaSilrengi de süper görünüyor canım.bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzellll..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilharika görünüyor ellerinize sağlık :) http://ufakmutfakta.blogspot.com/2014/01/ispanakli-krep.html?showComment=1389443620132#c1905504503551484363
YanıtlaSilrenk harika, model de harika bi de tadına bakabilseydim :) ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilUzun zaman oldu ugrayamadim güzel kardesim... Affet beni... Söyle cabucak geriyer dogru baktim da yaptiklarina.... Hmmmm, hersey cok istah acici görünüyor... Gül tatlina da bayildim... Sevgilerimle, yiyenlere afiyetler olsun..:)
YanıtlaSilBunlar yemeye kıyamıcak kadar güzeller ellerinize sağlık . Bnde sizi sayfama ziyarete beklerim teşekkürler ((:
YanıtlaSilÇok güzel. Ama ben yaperken güllerim açılıyor. Diğerlerini hazırlayana kadar sanırım sıcakdan açılıyor. Açılmaçası için püf noktalar bilənlər varmi? R7ca ediyorum acele uardim edin
YanıtlaSil