9 Ocak 2014

GÜL TATLISI

GÜL TATLISI


malzemeler
  • 1 cay bardak yogurt
  • 3 yemek kasik  irmik
  • 125 gram erimis tereyag
  • 1 cay bardak ay cicek yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kasik limon suyu
  • alabildigi kadar un
  • kabuksuz findik 
  • 1/2  cay kasik gida boyasi 
 sebeti icin malzeme
  •  4 su bardak toz seker
  • 4 su bardak su
  • yeyrek limon
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine erimis tere yag ,sivi yag ,yumurta ,gida boyasi ve yogurdu katip ilk önce cirpin .
  • irmik ,vanilya sekeri ,kabartma tozu ,limon suyu ve unu yavas yavas katip yugurun  hamurunuzu.
  • Merdaneyle acip kücük bir cay bardagi ile kesin yuvarlak .
  • 4 tanesi üst üste konulur ve sarilir ortasinda kesip iclerine 1 er tane findik koyun.
  • Hazirladiginiz gülleri firin tepsinize siralayin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
  • Serbetinizi hazirlayin seker su haslayin  limon suyuda icersine ilave edin tencerenin yaklasik 1 dakika sonra altini kapatilir .
  • Tatli da serbetde ilik olmali tepsinize serbetinizi döküp cekince servis tabaklarina alin afiyetler olsun.

12 yorum:

  1. renklısı tam gul tatlısı olmuş *-* ellerine sağlık tatlım banada beklerım.

    YanıtlaSil
  2. Gülcancığım bu tatlılar tam sevgililer günü için olmuş:)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Una receta muy original :)
    Besos.
    Rosa.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Renkli olunca çok şık sunum olmuş.
    Sağlıkla, neşeyle geçen bir yıl dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik Gulcancim severim gul tatlisini cok şık oluyor. sevgiler, Şeyda

    YanıtlaSil
  6. rengi de süper görünüyor canım.bayıldım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. çok güzellll..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor ellerinize sağlık :) http://ufakmutfakta.blogspot.com/2014/01/ispanakli-krep.html?showComment=1389443620132#c1905504503551484363

    YanıtlaSil
  9. renk harika, model de harika bi de tadına bakabilseydim :) ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Uzun zaman oldu ugrayamadim güzel kardesim... Affet beni... Söyle cabucak geriyer dogru baktim da yaptiklarina.... Hmmmm, hersey cok istah acici görünüyor... Gül tatlina da bayildim... Sevgilerimle, yiyenlere afiyetler olsun..:)

    YanıtlaSil
  11. Bunlar yemeye kıyamıcak kadar güzeller ellerinize sağlık . Bnde sizi sayfama ziyarete beklerim teşekkürler ((:

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel. Ama ben yaperken güllerim açılıyor. Diğerlerini hazırlayana kadar sanırım sıcakdan açılıyor. Açılmaçası için püf noktalar bilənlər varmi? R7ca ediyorum acele uardim edin

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler