hamurunun malzemesi
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- tuz
- 2 su bardağı su
ic malzemesi
- 300 gram kiyma
- 1 tane orta boy soğan
- yarim demet maydanoz
- 1 cay kasik karabiber
- tuz
- kara biber
- kirmizi pul biber
- 2 ciye sarimsak
- 1 kilo yogurt
- 3 ciye sarimsak
- 200 gram ciy kirema
- tuz
- 150 gram tere yag
- 1 yemekkasikdomates salca si
- 1 tatli kasikkuru nane
- 2 tatli kasik pul biber
- Bir kanin icerine un yumurta 1 tutam tuzu ekleyip 2 bardak suyu da yavaş yavaş ekleyerek katı bir hamur elde yogurun.
- Hamuru iyice yogurduktan sonra 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamurumuz dinlendirilirken soğanı ince ince kıyıp kıyma, tuz, karabiber, ince doğranmış maydonoz ile iyice karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu oklava yardımı ile üzerine un serperek açıyoruz.
- Ben hazir manti kalibi kullandim .
- Ortasına kıymalı harcımızdan koyup üzerine tekrar hamuer acip merdane ile kapatin.
- Merdane ile bastirtarak üzerinden gecin hamurun mantilari bu sekil kesmis olacaksiniz.
- Unlu bir tepsiye kesilmis mantilari siralayin.
- Bu islemi hamurumuz bitinceye kadar yapin.
- Tencereye 3 litre sıcak suyu ve bir tutam tuzu ilave ederek haslanmakta olan suyun icersine matilarimizi teker teker birakalim kaynatalım.
- mantilarimizi yaklasik 5 dakika pişiriyoruz.
- Sonra pişen mantıdaki suyu süzerek mantılarımızı servis tabağına alıyoruz,
- Soğumaya bırakıyoruz. 3 Diş sarmısağı iyice eziyoruz, Yoğurt ve ciy kirema ile karıştırıyoruz,
- Soğuttuğumuz mantının üzerine döküyoruz.
- Tereyağını tavaya koyarak eritiyoruz, eriyen tereyağı içerisine kırmızı biber ,salca ve naneyi ekleyerek karıştırıp fazla bekletmeden hemen indirip mantının üzerine döküyoruz .
- Ben yaninda birokoli ve köfte ile servis yaptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlariniz icin tasekürler