15 Aralık 2011

CEVİZLİ HAŞHAŞLI ÇÖREK





malzeme
  • 1 kilo un
  • 2,5 su bardak ilik süt
  • 100 gram tere yag
  • 1 tane yas maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 yemek kasik tuz
ic malzeme
  • 1 kase hashas
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 1 cay kasik tuz
  • yarim su bardak ince cekilmis ceviz
üzerine   badem ve yumurta sarisi

hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersine unu katip mayayi ortasina koyup yavas yavas süt ilave edere mayayi eritin .Diyer malzemeleride kabin icersine katip.
  • Hamurunuzu yumusak bir hamur yugurup üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin.
  • sari  hashasiniz yoksa mor da kullana bilirsiniz.
  • Yag ,hashas,tuz ve cekilmis cevizi karistirin cirpin hashas iyice ezilsin  .
  • Mayalanmis hamuru 3 parcaya bölüp tezgahin üzerini yaylayip merdaneyle acin .
  • Üzerine hashasli karisimdan döküp kasikla hertarafina sürüp  rulo yapip parmak kalinliginda bicakla kesin.
  • Tepsinize firin kegidi yerlestirip yan yana siralayin cörekleri yaklasik 20 dakika bekletin iyice dinlensinler.
  • Üzerine yumurta sarisini sürdükten sonra badem kiriklari  ekileyip önceden isitilmis 175 derecede psirin.
  • .Ben hasasi Türkiyeye gittigimde getiriyorum ve buz dolabinda kapali kavanozlarin icersinde sakliyorum .
  • Afiyet seker olsun .

15 yorum:

  1. Canım çörekler aklımı başımdan aldı
    ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. aldım tarifini .haftasonu kısmetse haşhaş gelecek.ilk denemem olacak bnim de..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olur, sen de çok güzel yapmışsın.
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gülcan..cok leziz görünüyor pufidikler, ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  5. Elinize saglik Sizin hashasli tarifleri gorunce buzdolabimda kullanmaya kiyamadigim, biteceyindne korktugum has has geliyor onume yinde de kiyip kullanamiyorum. Sonra diyorum. Biterse Turkiye gibi kolay da bulamam diyorum.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyorlar..ellerine sağlık..tadları görüntüsünden belli nefis oldukları şüphesiz...afiyet olsun..sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. tablo gibi valla ne kadar hoş bir sunum kimbilir lezzeti nasıldır bende haşhaşlı tarifleri severim
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. beni benden aldı bu tarif ellerine sağlık canım süper gerçekten
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. NEFİS GÖRÜNÜYOR GEVREK GEVREK CANIM ELLERİNE SAĞLIK MUTLU KAL..

    YanıtlaSil
  10. Gülcancim ellerine saglik nefis cörekler olmus. Etkinlige seni bekliyorum,
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  11. canım ellerine sağlık kayınvalidem haşhaş getirmişti bana bende nerde kullansam diye düşünüyordum tarifin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  12. Hashas ve ceviz karisimina bayilirim !! nasilda lezzetli gorunuyorlar ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil
  13. Mayalı tariflere yağı az oluyor diye bayılıyorum. Haşhaş benimde son 1 yıldır çok kullandığım bir malzeme, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Harika görünüyor ellerine sağlık canım puf puf ne güzeller öyle afiyetler olsun.
    Türkiye'den kocaman selamlar.
    Hayırlı cumalar.....

    YanıtlaSil
  15. Çörekler nefis görünüyor tarifi not aldım deneyeceğim inşaAllah ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler