30 Nisan 2010

künefe ve ekmek tatlisi

Malzemeler
  • 500 gr kadayıf
  • 200 gr tereyag
  • 150 gr tuzsuz dil peyniri

Şerbeti için

  • 3 su bardak şeker
  • 2 su bardak su

Yapılışı

  • Şekerle suyu bir kaba koyup sebetini kaynatalım.
  • Tepsimizi biraz tereyagla yaglayalım.
  • Bir kapta kadayıfları küçük küçük didikleyelim.
  • Tereyagımızı eritip biraz ılınınca kadayıfların üstüne döküp harmanlıyalım.
  • Yarısını tepsiye koyup iyicene bastıralım.
  • Peynirimizi ince ince ayırıp, kadayıfların üstüne dizelim.
  • Kalan kadayıflarıda tepsiye yayalım. Tekrar iyicene bastıralım.
  • Fırında pişirelim. Pişen kadayıfı ters yüz edelim.
  • Hemen ılık şerbetini döküp, sıcakken dilimleyip servis edelim.

Ekmek tatlisi

Bu iki nefis tatliyi kiz kardesim Bahar bizim icin hazirladi ekmek tatlinin etiketlerde tarifi tatlilarda bakkabilirsiniz.

Yorum Gönder