29 Nisan 2010

eksili pirasa

pirasa pirincli
malzeme
  • 1 kilo pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
  • 1.5 çay bardak pirinç
  • 1 yemek kaşık salça
  • 1 çay kaşik kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşik tuz
  • 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
  • 1.5 su bardak sıcak su

Yapılışı:

  • Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
  • Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
  • Pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
  • Tencereye yag ilave edin.
  • Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
  • Pirasayida icine ilave edin.
  • Hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
  • Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir
Yorum Gönder