29 Nisan 2010

eksili pirasa

pirasa pirincli
malzeme
  • 1 kilo pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 2 tatli kasik vegata sebzeli baharat
  • 1.5 çay bardak pirinç
  • 1 yemek kaşık salça
  • 1 çay kaşik kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşik tuz
  • 3-4 çorba kaşik bitkisel yag
  • 1.5 su bardak sıcak su

Yapılışı:

  • Pırasaları 5-6 mm kalınlıgında dograyın ve suda bekletin.
  • Havuçların kabuklarini tiraslayin.havuclari 2 ye bülüp incecik dograyin pirasanin suyunu süzdürün .
  • Pirincin nisastasi gidene deyince yikayin.
  • Tencereye yag ilave edin.
  • Havuçları yagda orta ateşte kavurun.
  • Pirasayida icine ilave edin.
  • Hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin.
  • Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Pirinci ve baharatida ilave edip ocagin altini kisin 1 tane taze limonun suyunu ilave edip karistirin servise hazir

9 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Şifa dolu bir yemek.

Saygılarımla.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım güzel olmuş,ben daha büyük doğrayarak yaparım.Ellerine sağlık,sevgilerrrr...

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım çok severim bende ve en az hafta bir kez pişer.Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.
Sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Elelrien saglik cnaim harika olmus.
Sevgiler
Sefa

GÜL dedi ki...

artık bitiyor pırasa mevsimi ama çok lezzetli bir yemek eline sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Hergün yesem bıkmmam elelrine ağlık canım...

Unknown dedi ki...

Bayilirim.... Ellerine saglik canim benim... Yiyenlere de sifa olsun.... Sevgilerimle hayirli aksamlar diliyorum...

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

pırasa kalkmadan aslında denemek lazım ellerine sağlık selamlar cuman mübarek olsun

Adsız dedi ki...

Sifali yemek olmus,ellerine saglik canim