26 Mart 2013

MISIR EKMEĞİ .......Maisbrot

Maisbrot 







malzemeler
  • 450 gram bugday unu
  • 450 gram misir unu
  • 600 ml süt
  • 2 tane yumurta
  • 2 yemek kasik toz seker
  • 1 cay kasik karbonat
  • 100 ml zeytin yag (ben ay cicek yag 50 ml 50 ml de zeytin yag kullandim)
  • 1 tane yas  maya 40 gramlik
  • 200 gram rendelenmis mozzarella kasar peyniri 
  • üzerine susam ve cörek otu
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icersinde maya, ,zeytin yag ,yumurta ilk önce cirpin mikserle maya erisin.
  • Süt ,tuz,seker ,karbonat ,tektar cirpin.
  • Unlari ekleyip iyice cirpin . Tuzlu kek hamuru kivaminda olmali 
  • Rendelenmis kasar peynirini katip karistirip bor camin icersine hamurunuzu dökün .üzerine susam ve cörek otunu sepistirip
  • önceden isitilmis firinda 180 derecede yaklasik 30 -35 dakika kadar pisirin 
  • Soguyuncada dilimleyip servis yapin afiyetler olsun nefis cok güzel bir mısır ekmeği çok nefis bir tarif denemenizi öneririm .








Yorum Gönder