29 Mart 2013

Kiymali Börek



ic malzemesi

  • kıyma 600 gram kadar
  • 3 tane kuru soğan
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • yarım demet kıyılmış maydanoz 
  • 150 gram rendelenmis kasar peyniri
  • 1 paket böreklik hazir yufga 6 tane yuvarlak  ben ortalarindan ikiye böldüm
üzerine ve icine sürmek icin malzeme
  • 200 ciy kirema
  • 3 tane yumurta
  • 300 gram yogurt
  • susam ve cörek otu  üzeri icin
hazirlanisi


  • 3 çorba kaşığı yağda soğanları öldürün.
  • Kıymayı ilave edin ve suyunu bırakana kadar ara sıra karıştırarak kavurun.
  • Baharatlarını ve maydonozunu da ilave ederek karıştırın ve soğuması için bir kenara alın.
  • Kasarinida soguyunca ilave edip karistirin.
  • Tepsinize siralayin börekleri.
  • Benim 1,5 tepsi cikdi börek
  • Ciy kirema ,yogurt ve yumurtayi iyice cirpin.
  • Yufganiza  1,5 yemek kasik döküp firca ile hertarafina sürün.
  • Harcinizdan koyun ve kenarlari ic kisma kapatip böreinizi uc kisma dogru sarin.
  • Üzerine kalan kiramali harcizi sürün bolcana olursa dahada güzel oluyor
  • Susam ve cörek otunu serpistirip 180 derecede pisirin .


Yorum Gönder