24 Mart 2013

Susamlı Tatlı Simit Tarifi







  • 200 gram tereyağı
  • 200 pudra şekeri 
  • 2 adet yumurta (1 yumurta beyazini üzerine ayirin )
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 1tane  vanilya sekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 tane portakal kabugu rendesi
  • Yarım paket kabartma tozu 
  • 3,5 su bardağı tam buğday unu (bardaklarin boyutlarida ayni olmaya biliyor ben yaklasik 4,5 su bardak un yeteli geldi  unu aldigikadar hamur elinize yapışmayincaya kadar 

Tatlı susamlı simit nasıl yapılır?
  • Yumurtalardan birinin beyazını ayrı bir kaba alın üzerine sürmek icin. .
  • bir kabin icersinde tereyag ,yoğurdu , 1 yumurta beyazi ,2 tane yumurta sarisi ve pudra sekerini ilk önce mikserle cirpin.
  • Portakal kabuğunu , limon kabuğunu , yarim paket kabartma tozunu ekleyin.
  • Hepsini birlikde yoğurun. Eğer hamur elinize yapışıyorsa biraz daha un ilave edin. Ben tarifdekindern bir su bardak kadar daha fazla un ilave ettim .
  • Hamurdan ceviz kadar parçalar koparıp elinizle çubuk haline getirin ve uçlarını birleştirip simit şekli verin.
  • Simitleri önce yumurta akına, sonra susama bulayın.
  • Yağlanmamış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında simitler hafif pembeleşene kadar pişirin. 


Yorum Gönder