23 Haziran 2010

Lokma Tatlısi .. Şekerpare Tarifi

Lokma Tatlısi malzeme

  • 2 su bardak un
  • 1 su bardak 1 parmak eksik su
  • 1 çorba kaşık kuru maya
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardak sıvıyag
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tutam tuz
Şerbeti için
  • 2,5 su bardak şeker
  • 2,5 su bardak su
  • ¼ limon suyu
hazirlanimi
  • Şekerle suyu kaynatın.
  • Ocaktan inmesine yaın limon suyunu ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatarak ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Unu derin ve genis bir yoğurma kabına eleyin ve ortasını açın.
  • 1 su bardağı ılık suda kesme şekerleri eritin, mayayı ekleyerek mayalamaya bırakın.
  • Mayalı suyu una dökün, tuz ve yumurtayı ilave ederek akıcı ve yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın.
  • Derince bir kaba sıvıyağı koyarak kızdırın.
  • Hamurundan küçük parçalar kopartarak kızgın yağda kızartın ve yağdan alır almaz soğuk şerbete atın. Şerbeti çek
Şekerpare Tarifi

malzeme
  • 1 adet yumurta
  • yarim cay bardak irmik
  • 3 çorba kaşık yoğurt
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 çay kaşık karbonat
  • 125 gram paket margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • aldigi kadar un
Şurup Malzemesi
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
  • Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin.
  • Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn.
  • Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin.
  • Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün.
  • Soğuk olarak servis yapın nefis bir tarif
  • Tarif cok güzel seker pare yi cok seviyorum ama uzun zamandir yapmamistin.
  • Afiyetler olsun sekerpareyi sevenlere .
Yorum Gönder