24 Mayıs 2016

Peynirli poğaça


Peynirli poğaça




Malzemeler
3 tane yumurta yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz
bir buçuk su bardağı süt
bir tane yaş maya
bir tutam tuz
Bir tutam toz şeker
yarım su bardağı ayçiçek yağı
aldığı kadar un
için malzemeler
350 gram kadar beyaz böreklik peynir  hazırlanışı
Yumurtanın sarısını ayırıyoruz beyazını ayçiçek yağı mızı .
Sütümüzü kapatıyoruz derin bir kabın içerisine mayamızı ilk önce eritiyoruz tuzumuzu ve bir tutam da şeker ekleyin unumuzu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu vuruyoruz poğaçanın şeklini verdikten sonra yaklaşık tepsimize tekrar yarın saat mayalanmaya bırakıyoruz üzerine yumurta sarısını sürüp
Susam serpiştirin.
 180 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun

8 yorum:

Ayla Kirişçiler dedi ki...

Bu nasıl tarif arkadaşım?Kaç yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırılacak? Sütü neden kapatıyoruz?Görüntü güzel tarif felaket..

Unknown dedi ki...

Aynen katılıyorum hiç anlamadim

Memnune dedi ki...

Mükemmel ve ayrıca görüntüsü harika ölcülerle harika bir lezzet

Adsız dedi ki...

Hello, it look very Nice end yammy 😋🤩 But i can't read it. Please Will you make the recipy also in english..?! ❤️
Greetings Tink - From the Netherlands

Adsız dedi ki...

Poğaça tarifimi sokak jargonumu anlayamadim

Adsız dedi ki...

Aldığı kadar un değilde tam ölçüde bir tarif olmalı mutfağa yeni başlayanlar olabilir öğrencilerde olabilir el kararı göz kararı hesabı yanlış bence

Adsız dedi ki...

3 yumurta yazıp tek yumurta ifadeleri kullanılmış neye inanicaz ya

Adsız dedi ki...

Berbat bir anlatım.sifir