10 Eylül 2012

Kaşarlı Poğaça




malzemeler

  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi [sarisini üzerine ayirtin )
  • 1 su bardak aycicek yag
  • 1 yemek kasik kadar toz seker
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )1 tatli kasik tuz
  • ala bildigi kadar un
üzerisi icin

  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 tutam toz seker
  • 2 yemek kasik süt
  • cörek otu
ic malzemesi 
  • rendelenmis kasar
hazirlanisi
  • Ilik  süt,toz seker ,tuz, yumurta sarisi ve yagi bir derin yugurma legen `nin icersine alin.
  • Mayayi katip eriyen deyince minciklayin.
  • Unu icersine  yavas ,yavas ilave edip yugurun.
  • Yumusak bir hamur elde edin.
  • Yaklasik 1 saat mayalanmaya birakin üzerini kapatip.
  • Hamurdan 3 tane beze cikartin .
  • Yagli ezgahin üzerinde hamuru acip rendelenmis kasardan serpistirin hamurun üzerine .
  • Hamuru rulo yapin bir uc kismindan diyer uc kismina dogru.
  • Bicakla kesin ruloyu tepsinize siralayin .
  • Üzerine sumurta sarisi ,bir tutam seker ve süt cirpip firca ile sürün .
  • Cörek otunu sepileyip 175 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun .


Yorum Gönder