22 Şubat 2010

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi tarifi




malzeme
  • 500 gram taze kadayif
  • 100 gram tereyag
  • yarim su bardak
  • 1 su bardak ceviz
  • yarim su bardak kabuksuz badem
Muhallebisi için
  • 1,5 kilo süt
  • 1,5 su bardak şeker
  • 1 kutu çig krema (200 ml.)
  • 1 paket vanilya puding tozu(kaynayip hazirlananlardan )
  • 4 ,5 yemek kasik nisasta
  • 1 tane vanilya sekeri
yapilisi
  • Kadayıf, eritilmiş tereyagda rengi dönene kadar orta ateste teflon tavada kavrulur.
  • İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur.
  • Kadayıfın yarısı büyük borcamın altına serilir.
  • Ayrı bir tencerede krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir.
  • Sonradan krema da ilave edilip çırpılır.
  • Borcamin tabanina yarisini kadayifin döseyin.
  • Ben muhallebiyi sicakkan ilave ettim kadayifin üzerine.
  • kalan kadayifida muhallebinin üzerine esit sekilde dökün .
  • Soguyunca servise hazir .
  • Ben ve kizlarim bu tatliyi seviyoruz hem leziz hede cok kalay ayni zamanda hafif bir tatli .Kadayif zaten nefis oluyor serbetle bulusunca .Bu sekil muhallebili kadayif gercekten cok güzel -
  • Afiyetler olsun .
Yorum Gönder