21 Mart 2012

Patatesli sünger poğaça



malzemeler
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 su bardak ilik süt
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • tuz
  • aldigi kadar un 
  • üzerine sürmek icin 2 tane yumurta sarisi ve susam 
hazirlanisi
  • Patatesi ilk önce haslayip sosun kabugunu  haslayin .
  • Maya ve ilik südü patatesi iyice ezin icersine .
  • Maya eriyince ilik südün icersinde tuz ,ay cicek yag ekleyin .
  • Yavas ,yavas unu ekleyip yugurun.
  • Yaklasik 1 kilo un yeterli oluyor .
  • Hamur yarim saat mayalansin.
  • Yuvarlak bezeler yapip üzerine yumurta sarisi ve susam serpistirip önceden isitilmis 175 derece firinda pisirin.
  • Süngergibi nefis bir pogaca afiyetler olsun.
Yorum Gönder