19 Haziran 2010

Yufkalı Kadayıf Tatlısı


malzeme
  • 3 adet yufka
  • yarım kilo kadayıf
  • 2 su bardak ceviz
  • 3 yemek kaşık tereyag

şerbeti için

  • 5 su bardak şeker
  • 3,5 su bardak su
  • yarım limon suyu

hazirlanimi

  • Serbetinizi ilk önce hazirlayin.
  • Şekerimizle suyu 15-20 dakika kadar kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
  • Kadayifi 15- 20 dakika önceden buzdolabindan cikartin.
  • Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
  • Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın, aynı şekilde cevizin 3 te birini kadayıfın üzerine dağıtın.
  • Daha sonra yufkayı dikkatli şekilde rulo haline getirin rulo haline getirmiş oldugunuz yufkayı eşit parçalar halinde kesin kesip tereyagi eritin üzerlerine 1 er tatli kasik ilave edin.
  • Daha sonra fırına koyup kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen tatlımız biraz soğuduktan sonra şerbeti üzerine dökün yarım saat sonra dilimler alt taraf yukarı gelecek şekilde değiştirin bu şekilde her iki tarafı şerbetini tam çekmiş olacak.
  • Şerbetini çektinten sonra üzerine kamak koyup servis yapabilirsiniz
Yorum Gönder