24 Mayıs 2010

Lavaş Ekmek tavuklu dürüm.Kizim hazirladi

Lavaş Ekmek
Kizim bana anne sakin mutfaga girme ben bu gün aksam yemegini hazirlayacagim dedi kücük kizim ve esimle beraber beklemeye basladik .
Hamur yugurdugunu anladim ama ondan böyle birsey beklemiyordum.
Bizi cok mutlu etti kizim daha önce tatli ve corba ,salata ve kek yapmisti ama tavada lavas ekmeyi ve yanina nefis bir et sote hazirladi .Resim makinam mutfakta duruyor artik resminide cekmis ellerine saglik kuzumun.

malzeme
  • un
  • su
  • tuz

hazirlanisi

  • Derin bir kabin icine un icine tuz katip ilik su ekleyerek yavas yavas yugurun .
  • Hamur cok yumusak degil biraz sert bir hamur.
  • Hamuru yugurup üzerini kapatip 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Teflon tavayi orta ateste mandalina böyüklügünde bezeler edip tezgahin üzerine bir tutam un atip merdaneylen tavanin büyüklügünde acin.Tavanin icinde sagli , sollu pisirin.

tavuk sote

malzeme

  • 500 gram tavuk gögsü
  • 1 tane sogan
  • 1 dis sarimsak
  • 1 su bardak haslanmis misir
  • 3 yemek kasik yag
  • 1 tane havuc
  • 2 kasik domates salcasi
  • 1 kasik biber salcasi

hazirlanisi

  • Eti küp ,küp dograyin.
  • Yagda suyunu cekinceye kadar pisirin.
  • Sogani dograyip havucuda tiraslayip küp küp dograyip 2-3 dakika kavurun.
  • Diyer malzemeleride ekleyip kapaginizi kapatip pismeye birakin.

Yorum Gönder