7 Haziran 2010

Basmati Pirinc PILAVI MISIRLI

Basmati Pirinc pilavi misirli

malzeme
  • 3 su bardak basmati pirinc
  • 3 su bardak ilik su
  • 1 tatli kasik tuz
  • 2 yemek kasik tere yagi
  • yarim su bardak haslanmis misir
  • maydanoz
hazirlanimi
  • Pirinci yikayip süzdürün.
  • Teflon tencereye yagi katip eriyince pirincci icine katip orta ateste karistirin 2-3 dakika kadar.
  • Maydanozu yikayip incecik dograyin .
  • Misiri konserve kullaniyorsaniz sudan gecirin.
  • Pirincin suyunu katip misir ve maydanozu tuzunuda katip atesini kisin tencerenin altini kisik ateste yavas yvas pissin.
  • Ben yaninda kasarli mantar la servis yaptim.
    http://tatllar.blogspot.com/  bu pilav nefis bir pilav
Yorum Gönder