6 Haziran 2010

PORTAKALLI KEK

PORTAKALLI KEK BADEMLI

malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 1.5 su bardagi toz seker
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardagi, taze portakal suyu
  • 2.5 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram iri cekilmis kabuksuz badem
  • 1 portakal kabugu rendesi
  • 1 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
  • Seker ,margarin ve yumurta mikserle cirpin.
  • Daha sonra portakal suyu karisima ilave edilir.
  • Kabartma tozu ,nisasta ve un elenerek karisima ekleyin
  • Vanilya ve badem de eklendikten sonra, en son prtakal kabugu rendesi eklen.
  • Kasikla karistirin yaglanmis kek kalibina döküp 180 derecede pisirin.
Yorum Gönder