7 Aralık 2011

KAKAOLU KURABİYE



KAKAOLU KURABİYE

malzemeler
  • 250 gram tere yag
  • 3 yemek kasik kakao
  • 150 gram pudra sekeri
  • 250 gram un
  • 75 gram nisasta
  • 2-3 yemek kasik süt
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
üzerine
  • 4 yemek kasik pudra sekeri
  • 1 tatli kasik limon suyu
  • renkli sekerlemeler
hazirlanisi
  • Tüm malzemeleri katip derin bir kabin icersinde hamurunuzu yugurun elinize yapismana kadar
  • Ben kalip sekil vermek icin  kullandim.
  • Hamurunuzu serin biryerde 15-20 dakika üzeri kapali dinlensin.
  • Merdaneyle acip kaliplarla kesin.
  • Firin tepsinize sralayin ve 170 derecede 15 dakika kadar  pisirin
  • Üzerlerine pudra sekerine limon damlatarak karistirin  sos kivamina gelsin.
  • Kurabiyeleriniz soguyunca fircayla üzerlerine pudra sekerinden sürün .
  • Ben renkli sekerleme pudra sekerini sürünce hemen döktüm yapismasini sagladim böylece sekerlemelerin.
  • Cok güzel bir kurabiye afiyetler olsun.

Yorum Gönder