29 Ağustos 2012

Haşhaşlı Poğaça ...HAŞHAŞLI CEVİZLİ ÇÖREK


malzemeler

  • 1 kilo un 
  • Ilik süt 
  • 1 su bardak sivi yag
  • 2 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine ayirin )
  • 2 cay kasik tuz
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya
ic mazmeler
  • 1 kase cekilmis ceviz 
  • 2 su bardak kadar sari Haşhaşlı
  • 1 su bardak sivi yag aycicek yag
  • 1 tatli kasik tuz 
üzerine 
  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 tutam toz seker
  • 2 yemek kasik süt
  • susam
hazirlanisi
  • Hamurumuzu yumusak yuguralim .
  • Un ,tuz ,sivi yag yumurta beyazi,toz seker ,yas maya , derin bir kabin icersine alalim.
  • Yumurtanin beyazini hamurun icersine katalim sarisini üzerine sürmek icin ayiralim .
  • Süd ilik olursa daha iyi olur hamurumuz kolay kisa sürede mayalanir yavas ,yavas süt  ekleyerek  yugurun .
  • Mayalanan hamuru üc parcaya bölün.
  • Tezgahin üzerine sivi yag damlatin hamuru acin dikdörtgen seklinde 
  • Dise dokunur ceviz ,yag ve hashasi ilk önce iyice karistirin.
  • Acmis odugunuz hamurun üzerine hashasli karisimdan kasikla  sürün.
  • Hamurunuzu rulo yapin bir ucdan diyer uc kisma dogru.
  • Hamuru esit pacalarda bicakla kesip firin tepsisine siralayin.
  • Diyer kalan hamurada ayni islemi yapin yumurta sarisina 2 yemek kasik süt 1 tutam sekerle cirpip pogacalarin üzerine sürün. 
  • Susam üzerlerine sepileyelim .
  • Önceden isitilmis firinda 175 derece firinda pisirelim üzerleri nar gibi pembe oluncaya kadar 
Yorum Gönder