21 Mayıs 2012

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK



malzemeler hamuru icin
  • yarim litre lüt
  • 1 kilo un
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
  • 6-7 tane orta boy patates
  • 400 gram peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatli kasik pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
  • susam
hazirlanisi
  • ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
  • Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
  • 4 tane beze cikartin hamurdan.
  • Tezgahin üzerine yag damlatin  kolay cacmanizi saglayacak .
  • Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde  merdaneyle sonra elinizle acin.
  • Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
  • Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
  • peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
  • Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
  • Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
  • Susamida üzerine dökün.
  • .180 derece fırına verip pisirin.
  • daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.
Yorum Gönder