21 Mayıs 2012

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK



malzemeler hamuru icin
  • yarim litre lüt
  • 1 kilo un
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatli kasik tuz
ic malzemesi
  • 6-7 tane orta boy patates
  • 400 gram peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatli kasik pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
  • tuz (peyniriniz tuzluysa ayarlayin )
üzerinin sosu
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram ciy kirema (süt de kullana bilirsiniz )
  • susam
hazirlanisi
  • ilk önce hamurunuzu yugurun ve biraz dinlensin hamur
  • Bu tarifden 2 tepsi börek cikiyor.
  • 4 tane beze cikartin hamurdan.
  • Tezgahin üzerine yag damlatin  kolay cacmanizi saglayacak .
  • Bezeleri ilk önce biraz bir tabak büyüklügünde  merdaneyle sonra elinizle acin.
  • Hamur kolayca aciliyor tezgahin üzerine 2 yemek kasik yag dökmeniz yeterli..
  • Önceden patatesi haslayip kabugunu soyup ezin.
  • peynir yag ,kirmizi pul biber ve maydanozu da ekleyip karistirin.
  • Tepsiye etrafında döndürülerek dizilir.
  • Tüm hamurlar bu şekilde yapılır.üzerine ciy kirema ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür
  • Susamida üzerine dökün.
  • .180 derece fırına verip pisirin.
  • daha önce ispanakli tarifi yayinlamistim patateslide cok güzel oluyor afiytler olsun.

23 yorum:

lezzet sefasi dedi ki...

Boregin her halini her seklini cok severim..
Ellerien saglik Gulcan
Sevgielr
Sefa

ÖZLEMCE dedi ki...

el açması tarıflere sadece iç çekebilirim..yufka açmak gıbı bır marıfetım yok ne yazıkkı :((
ellerinize sağlık..

Adsız dedi ki...

süper. hemen deneyeceğim ama bu kadar az yağ yeterli oluyormu? 1 kilo un için çok az bir yağ miktarı bence.

Unknown dedi ki...

Yag hamurun icersine girmiyor.
tezgahin üzeri yaglaniyor yeterli oluyor hamur cok ince aciliyor sadece ilk önce tabak büyüklügünde acin merdaneyle .
Sonra elinizle tüm kenarlarini icden disa dogru asilarak kolayca aciliyor .
tezgahin üzerinde yaklasik 2 yemek kasik yag yeterli geliyor.Sevgiler canim .

Unknown dedi ki...

Canım benim teşekkür ederim bende senin sıkı takipçinim.Yalnız sayfan siyah ya bu enfes lezzetlere yakışmı yor:)))Açma börek gibisi varmı ellerine sağlık sevgiler.

Tarif diyarı dedi ki...

ay ay nefis bir börek olmuş arkadaşım el açması böreğinde tadına doyulmaz ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

birincisin dedi ki...

Açma börekleri çok severim seninki de çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler:)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

nefis nefisss..olsada yesem:))

Unknown dedi ki...

Canım ya elde açılan börek gibisi var mı? Nefis olmuş, çok severim patatesliyse hele bayılırım. Ellerine sağlık Gülcancım..

yasemin dedi ki...

el açması börekler için hep annemin yolunu gözlüyorum.. cesare edemiyorum yalnız yapmaya: ) ellerine sağlık.. süper lezzetli görünüyorlar: )

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Tek kelime ile nefis görünüyor canım, ellerine sağlık.

pembe kekik dedi ki...

Tek kelimeyle harika.Ellerinize sağlık:)

Hayatcemresi dedi ki...

Sevgili Gülcan,
börek çok iştah açıcı görünüyor,
maharetini konuşturmuşsun,
eline sağlık,
sevgiler...

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Ellerine saglık o kadar güzel nefis gözüküyo insan özeniyo içi geçiyo elde açmayada gözüm kesmiyo şahane olmuş patetesli böregin arkadaşım

AslıASLI dedi ki...

Elde açma börek gibisi varmı? keşke bende yapabilsem. Ellerinize sağlık gerçekten çok nefis görünüyor..

özlem dedi ki...

Kandiliniz mübarek oldun. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

Gurme Şirine dedi ki...

el açması börek bayılırım...
harika görünüyor...
1 dilim alıyorum canım...
hayırlı kandiller...

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım,
Kandilini kutlar, Hayırlara vesile olmasını dilerim.

Unknown dedi ki...

Hepinizin kandilini kutlarim sevgiler.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

börek yemeye geldim:) hayırlı cumalar sevgiler

Mutfaknotlari dedi ki...

börek nefis görünüyor ellerine sağlık gülcancım

Gülser dedi ki...

merhaba bugün yapmayi düsünüyorum hamuru actigimizda kesmedenmi rulo yapmammiz gerek acaba???? inceligi ne kadar olucak, simdiden tsk ellinize saglik

derya dedi ki...

mrb börek çok güzel görünüyor.bende cumartesi arkadaşlarım gelecek cumadan yapmayı düşünüyorum. acaba bir gün önce yapılınca lezzetinde değişiklik olurmu.