12 Temmuz 2010

Vişne li pasta

Vişne ne li pasta


malzeme keki icin
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram toz seker
  • 125 gram yumusak margarin
  • 100 gram pudra sekeri
  • 2 yemek kasik limon suyu
  • 125 gram un
  • 1 tali kasik kabartma tozu
malzeme kiramasi icin
  • 4-5 kasik visne receli
  • 400 gram labne kirem peynir
  • 250 gram süzme yogurt (Quark )
  • 2 paket kirema sikilastirici (Sahnefestiger )
  • 2 paket vanilya sekeri
  • 400 gram ciy kirema
hazirlanisi
  • Yumurta ve sekeri cirpin ve diyer malzemeride katip devam cirpin.
  • Kare borcam veya cemberli yuvarlak kalibiniza döküp firinda 175 derecede pisirin.
  • Kekiniz firindan cikinca sogumaya birakin.
  • Üzerini hazirlarken kiremanizin soguk olmasi lazim .
  • Soguk ciy kiremanin icine labne peynir , süzme yogurd ,vanilya sekeri ve sikilastiriciyi katip mikserlen iyice cirpin.
  • Sogumus kekin üzerine döküp esit sekilde sipatula ile hertarafina kiremayi sürün.
  • Pastaniz buz dolabin da yaklasik 2-3 sat dinlensin.
  • Üzerine cilek ,visne, receli kasikla sürüp buzdolabina yarim saat ligina tekrar birakin .
  • Ben visne recelini cok az miktar üzerine kullandim .
  • Kiremanin icinede kullana bilirsiniz.
http://tatllar.blogspot.com/ Buzdolabinda yaklasik 1 saat dinlendirin soguk servis yapin .Cilek seftalide kullana ilirsiniz .Afiyetler olsun
Yorum Gönder