7 Ocak 2013

ELMALI KURABİYE TARİFİ

ELMALI   KURABİYE  TARİFİ





malzemesi
  • 250 gram tere yag
  • 1 yemek kasik yogurt
  • 3 su bardak un
  • 2 yemek kasik patates nisastasi
  • 2 tatli kasik kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • yarim limon suyu
  • 1,5 cay bardak pudra seker
ic malzemesi

  • 2  büyük ve ya 3 kücük elma
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
  • ceyrek limon suyu
  • 1 cay kasik tarcin
  • yarim cay bardak toz seker
 hazirlanisi 

  •  Elmanin kabugunu soyup rendeleyin ben 4  tane orta boy elma kullandim.
  • Orta hateste limon suyunu katip elmalari  kavurun karistirarak suyunu cekince ceviz,seker ,limve tarcini katip karistirip sogumaya birakin.
  • Hamurunuzu yugurun ben orta boy bardak ile ölctüm unu .
  • Yumusak bir hamur olsun 1 cviz beze yuvarlayin.
  • Merdaneyle acip bicakla elmali harcin karsisina denk gelsin cizik atin  sogumus elmali karisimdan 1 er tatlili kasik koyup rulo yapin cizik kisma dogru .
  • Baska sekillerde vere bilirsiniz bu da cok kolay yapiliyor..
  • Önceden isitilmis 180 derece firinda pisirin üzeri pembelesinceye kadar .
  • Üzrine kurabiyelerin soguyunca pudra sekeri dökün.
Yorum Gönder