23 Ocak 2010

HASHASLI KEK

hashasli krk tarifi
 
  HASHASLI KEK
malzeme
  • 4 tane yumurta
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 3 yemek kasik tere yagi
  • yarim su bardak pudra sekeri
  • 3 yemek kasik sari hashas
  • 1 vanilya seker
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardak un
  • 2 yemek kasik nisasta
  • yarim su bardak pekmez
  • yarim su bardak süt
  • 1,5 su bardak badem
hazirlanisi
  • Derin bir kabin icine yumurta , seker, süt , tere yagi ve ay cicek yagi iyice cirpin.
  • Ununu ,badem ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu karistirip icine ekleyip iyice devam cirpin.
  • Hamurdan 2 kepce ayirip kalan kivamin icine pekmez ve hashasi ekleyip iyice cirpin.
  • Pekmezli karisim fazla
  • Tepsiyi yaglayip unlayin.
  • 2 yemek kasik pekmezli karisimin üzerine 1 yemek kasik sade kivamdan 2 kasik pekmezli devam edin kivam bitinceye kadar .
  • Üzerine badem kiriklari nefis bir tat lezletli bir kek 175 derecede pisirin

9 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım.nefis görünüyor kekin.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

canım ellerine saglık nefis olmuş..

zencefil dedi ki...

besin değeri ne kadra yüksek bir kek olmuş. ellerine sağlık. sevgiler,

burcunokta dedi ki...

ay ben bir dilim istiyorum canım ,kek enfes görüntü muhteşem, ellerine saglık. sevgiler.

perim su dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım, çok nefis görünüyor.

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor.. son zamanlarda bende haşhaşı sıkca kullanıyorum..kekte kurabiyede:)
sevgilerimle..

susamcorekotu dedi ki...

harika olmuş sarı haşhaş nasıl oluyor yağın içinde olanmı

sevimin sayfasi dedi ki...

ellerine saglik canim, kek harika görünüyor
Davet
31.01.2010
saat: 11.00 de

Öz Gaziantep
Nordstr.18
44145 Dortmund
Tel.:0231/8418576

sevgilerimle sevim