27 Mayıs 2010

ÇİKOLATA SOSLU KEK

ÇİKOLATA SOSLU KEK

malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak şeker
  • 1 su bardak un
  • 3 yemek kaşık kakao
  • 1/2 su bardak süt
  • 1 paket kabartmatozu
kekin sosu
  • 1 su bardak ılık süt
  • 2 tatlı kaşık nescafe
üzeri için
  • 6-8 yemek kasik nutella
  • 1 yemek kasik tera yag
  • yarim cay bardak süt
hazirlanimi
  • Yumurta lar ve şekeri ekleyip yine çırpın.
  • Süt de ilave edip çırpıp
  • Un , kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip kakao yuda katıp yine çırpın.
  • Yaglanmış kare 30 cantimlik borcama karışımı dökün.
  • 175 derecedeki önceden isitilmis fırında pişirin.
  • Kek pisince fırından çıkarın hazırladiginiz ılık süt nescafe karışımını sıcak kekin her yanına kaikla dökün.
  • Cikolata sosunu yarim bardak süt icine nutella ve tereyagi katip orta ateste karistirarak pisirin.
  • Kekin üzerine cikolata sosu dökün.
  • Kekki dilimleyice kegit larin icine alip üzerlerini istediginiz bir cikolata ve ya cevizlede tamamlaya bilirsiniz.
Yorum Gönder