13 Ocak 2010

POGCA ;SiMIT ;KATMER ;GÖZLEME ;AY CÖREK LER


Cevriye ablamdaydik ellertine saglik .Hamarat bayanlarin icinde bas siradadir kendisi becerikli hamarad ne deyeyimki ellerine emegine saglik Allahim sofrasindan bereketi evinde huzuru hic eksik etmesin

Hashasli ve ispanakli gözleme

Patesli pagcalar
malzeme
  • 3 tane haslanmis patetes
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • 1 su bardak ilik süt
  • 2 tane yas maya
  • 1 tatli kasik seker
  • 1 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un
  • üzerine yumuta sarisi
hazirlanisi
  • Patetesi haslayip soyun .
  • Sütü yagi patetesi mayayida katip iyice karistirin patetesler kay bolanna kadar.
  • Ununu yavas yavas ekleyip tuzunu katip yugurun yumusak bir hamur .
  • Kücük kücük yuvarlayin üzerine yumurta sürüp 170 derece firinda fisirin.
Simit
malzeme
  • 1 kg un
  • 2 tane yumurta ( sarisi üzerine)
  • 1 corba kasigi sirke
  • 1 tane kadar yaş maya
  • 1 tatli kasik seker
  • 3 su bardagı ılık süt
  • 1 çorba kaşık tuz
  • 3 çorba kaşık pekmez
  • 1 su bardak susam
Hazirlanisi
  • Bir su bardak ılık suda önce mayayı eritin. Süt ,maya ,sirke, yumurtanin beyazini,tuz ve seker yi iyice maya eriyince yavas yavas unu ilave edip yugurun.
  • Hamuru yugurup üzerini kapatin.
  • Kabarması için 3 saat kadar bekletin.
  • 1 su bardak ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin.
  • 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın. Susamı geniş bir tabagin icine koyun.
  • Hazırladıginiz simitleri hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece firinda pisirin.Ay cörekler kasarli
malzeme
  • yarim su bardak ay cicek yagi
  • 1 su bardak süt
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 1 su bardak kasar
  • 1 tane yumurta
  • 1 tutam tuz
  • aldigi kadar un
hazirlanisi
  • Yag ve sütü derin bir kabin icine alin.
  • Yumurtayi ve mayayi katip maya eriyen deyince cirpin.
  • Kabartma tozunu ve kasarin yarisini katip yavas yavas unu ila ve ederek yugurun .
  • Yumusak bir hamur olmali .
  • Hamur yarim saat kadar dinlensin.
  • Parcalara koparip ay sekli varin .
  • Tepside iyice kabarsin 15 -20 dakika bekletin önceden isitilmis firinda
  • Üzerine yumurta sarisi ve kasar 170 derece firinda pisirin

13 yorum:

CAHİDE dedi ki...

Ablanın ellerine sağlık Gülcan'cım hepsi birbirinden nefis görünüyor.Dostlarla muhabbet ne güzel...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Harika bir sofra, ikramlar çok nefis görünüyor. Hazırlayanların ellerine sağlık. Afiyetler olsun. Sevgiler.

Jack T dedi ki...

Hi Gülkan,

da ich die türkische Küche gut genug kenne und schätze , kann ebenso gut nachvollziehen was Du hier präsentiert hast.
Finde Jammerschade das ich nicht dabei war :-))))))))))
Eine Menge Delikatessen...yummmmyyyy...
Kompliment

Lg JAaob

GÜLSÜM dedi ki...

oh oh döktürmüş yine gülcan hanım:))

Sevil Şahin dedi ki...

canım her biri birbirinden lezzetli ellerinize saglık afiyet bal olsun

Unknown dedi ki...

Hazır sofraya oturmayı çok özlemişim inan ki.Ablanın ellerine sağlık..

burcunokta dedi ki...

Canım ellerine saglık, hepsi bir birinden nefis, hele gözleme ah gözüm kaldı.sevgiler.

MUTFAKISTAN dedi ki...

CEVRIYE HANIMIN ELINE SAGLIK CANIM
HEPSI HARIKA GORUNUYOR
AFIYET OLSUN.... SEVGILER

İnci Yemek dedi ki...

Muhteşem bir sofra:)ablanın ellerine sağlık.Alıncak çok tarif var:) canım.kocaman öpüyorum..

Pembe Tatlar dedi ki...

gülcancığım arkadaşının ellerine sağlık canım herşey harika gözüküyor bitanem

nurşen dedi ki...

Selamlar gülcanım,masa ve tarifler süper.Ellerine sağlık canım,misafirlerine afiyet şeker olsun.
Sevgiler

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
haklısın ablan gerçekten çok becerikliymiş. Her biri diğerinden güzel. Afiyet olsun.
Sevgiyle kal.

Narince dedi ki...

Ben gözlemelerden alsam şöyle, üç beş tane? Alabilirim değil mi? Yapanın ellerine sağlık.