5 Mayıs 2010

BURMA BAKLAVA

BURMA BAKLAVA   baklava tarifi  baklava cevizli

malzeme
  • 500 gr un
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 100 gr su
  • 500 gr tereyag
Şurubu için
  • 500 gr su
  • 750 gr şeker
  • 1/2 limon suyu
Hazırlanışı
  • Bütün malzeme karıştırılarak yugrulur sert bir hamur elde edilir.
  • Hamur yaklasik üzeri kapali 30 dakika dinlendirilir.
  • 12 parçaya bölünür arasına nişasta serpilir avuv ici kadar actik tan sonra.
  • 5 tane hamuru üstüste koyup oklava yardımı ile oldukça ince acilir.
  • Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye oklavanin bi ucundan tutup tepsiye siyrilir.
  • Dizme işlemi bittikten sonra bicaklan iskesilir.
  • 500 gr tereyag eritilirYagin üzerine gelen beyaz köpük kasikla alip atilir cöpe.
  • Yag baklavanın üzerinde gezdirilir.
  • 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır.
  • Surubu önceden hazirlayip üzerine dökülür.
  • Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.
Yorum Gönder