24 Şubat 2010

haşhaşlı çörek ,pogaca tarifi

haşhaşlı çörek


malzeme
  • yarim su bardak aycicek yagi
  • 1,5 bardak ilik süt
  • 1 tane yas maya (40 gram )
  • 1 tatli kasik toz seker
  • aldigi kadar un
  • yarim su bardak eritilmis tereyagi
  • 1 tatli kasik tuz

ici icin

  • 1 su bardagi sari hashas ezmesi
  • 1 cay bardak aycicek yagi
  • 1 cay bardak cekilmis ceviz

üzeri icin

  • 1 yumurtanin sarisi ve susam

hazirlanisi

  • Derin bir kabin icinde ılık sütte şekeri ve mayayı eritin.
  • Bir miktar unu ve tuzu geniş bir kaba alın.
  • Ortasını havuz biçiminde açarak erimiş tereyag aycicek yagi ve süt karışımını unun ortasına dökün.
  • Unu yavas ,yavas ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin.
  • Hamuru yugurun ve üzerini kapatin kabarması için yarim saat saat bekleyin.
  • Tezgahin üzerine aycicek yagi damlatin.
  • Hamuru 2 parcaya ayirip merdaneyle acin .
  • Hashastan her tarafina sürüp rulo yapin.
  • Bicakla 2 cantim kesip yumurtanin sarisini ve susam layip 170 derecede pisirin.


sünger pogca

malzeme
  • 1 su bardak süt
  • 2 tane yumurtanin aki (sarisi üzerine)
  • 1 cay kasik seker
  • 1 ,5 cay kasik tuz
  • 125 gram tere yagi eritilmis
  • 2 tane haslanmis patetes
  • aldigi kadar un
  • 1 tane yas maya (40 gram )

ici icin peyaz peynir ve maydanoz

hazirlanisi

  • Eritilmis margarin ve yumurtanin beyazini iyice cirpin
  • Patetesi haslayip püre gibi ezip icine ilave edin süt ,tuzmaya sekerinide ekleyip iyice maya eriyen deyince karistirin.
  • Yavas yavas unu ekleyip yugurun .
  • Üzerini kapatip en az 20 dakika hamur dinlensin.
  • Dogranmis maydanaz ve peyniri karistirin.
  • Hamurdan kücük bezeler edip avcunuzda acin ortasina peynirli karisimimdan katip yuvarlak yin.
  • Üzerine ayirdiginiz yumurtanin sariosini sürüp tepspde 10 dakikakadar bekletin.
  • Firinin orta yerine tepsiyi sürüp 175 derecede pisirin.
Yorum Gönder