2 Ekim 2010

İrmik Helvası

İrmik Helvası

malzeme


  • 2,5 bardak  irmik
  • 3.4 yemek kasik tereyag
  • 1,5 bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • 1 su bardak ceviz
  • 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi
  • Teflon derin  bir tencerede tere yag eriyince irmigi icersine katip orta ateste kavurun .
  • Sürekli utun tahta kasikla  karistirarak pembelesinceye kadar karistirin.
  • Üzerine cevizleri ilave edince 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Üzerine toz seker ve vanilya sekeri katip  bir karistirin.
  • Haslanmis 3 su bardak suyu yavas yavas tencereye katin .
  • Ayni zamanda karistirin .
  • Suyunu cekince ocagin altini kapatin tencerenin kapagini kapatip dinlenmeye birakin tane tane oluyor
  • Afiyetler olsun. irik helvasini sevenlere afiyetler olsun
Yorum Gönder