13 Haziran 2010

SOGANLI GÖZLEME

SOGANLI GÖZLEME



malzeme
  • 5 bardak un
  • 1.5 bardak ilik su
  • tuz
  • 1 yas mayanin yarisi 20 gram kadar

İç malzemesi

  • 300 gr beyaz peynir
  • yarim kilo taze yesil sogan
  • 1 tatli kasik aci pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kasik ay cicek yagi

Yapılışı

  • Un, su, tuz , ve maya ile yumuşak bir hamur yogrulur.
  • 15-20 dakika üzeri kapali dinlendirilir.
  • bu arada maydanoz ayiklanip yikanir .
  • Soganda iyice ne yikanip incecik dogranir.
  • Soganin yapraginin icinde camur olmasindiye dograditan sonra legenin su doldurup soganlari bir kac dakika karistirip suyunu elinizle sipip sudan cikartin..
  • Peynir ,maydanoz ,yag ,sogon, tuz ve kirmizi pul biberinide katip karistirin.
  • 10 bezeye ayrılır.Bezeler 25-30 cm çapında merdane yardımıyla açılır.
  • Açılan yufkanın yarısına iç malzeme konulur, diger yarısı üzerine kapatılır.
  • Teflon pitza tavasinda her iki tarafı kızarana kadar çevrilerek pişirilir.
  • Ben Bu sefer soganla hazirladim icini sesil soganin tam zamani .
  • Afiyetler olsun nefis bir lezletli

Yorum Gönder