14 Ağustos 2010

ELMALI KURABİYE

elmali kurabiye
Malzemeler
  • 150 gram yumuşak tereyag
  • 1 çay bardak sıvı yag
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardak yogurt
  • 1 su bardak nişasta
  • 1 su bardak pudra şekeri
  • 3,5 su bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
İçi icin
  • 3 tane elma
  • 2 çay kaşık tarçın
  • 4 yemek kaşık toz şeker
Üzeri için
  • 2-3 yemek kaşık pudra şekeri
Hazirlanişı
  • Elmaların kabugunu soyup, rendeleyin.
  • Sekerle birlikte orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
  • Tarçın ekleyip sogumaya bırakin .
  • Derin bir kabin icinde hamurunuzu un ekleyerek, ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yugurun.
  • Hamuru 3 parçaya ayırıp merdaneylen acip bardakla kesin.
  • Elmalı harçtan koyup kenarlarini catal la kapatin.
  • 170 derecede, çok hafif pembeleşene kadar pisirin.
  • Üzerine pudra şekeri süzgecle eleyin.
Yorum Gönder