15 Ağustos 2010

patatesli et yemegi

Patatesli et yemegimalzeme
  • 2 kilo kuşbaşı dana eti
  • 4 orta boy patates
  • 1 yemek kaşık domates salçası
  • 1 yemek kaşık biber salçası
  • 2 dis sarimsak
  • 2 cay kasik kimyon
  • 2 tatli kasik tuz
  • 2 cay kasik kekik
  • yarim demet maydanoz

hazirlanisi

  • Etleri pişene kadar suda haşlayıp, sonra biraz kendi yagıyla kavurun.
  • Patatesleri soyup küp ,küp dilimleyin.
  • Kizgin yagda kizartin.
  • Kavurdugunuz eti bor camin icine alin.
  • Tencereye kavurmadan kalan yagin üzerine salcalarinizi sarimsak ve baharatinizida ekleyip üzerine 1,5 bardak su ekleyin.Hafif kaynayinca maydanozunuda dograyin icine.
  • Kizarmis patateslerinizide etin üzerine alin.
  • Hazirladiginiz salcali sosu ilave edin .
  • Ben kasar rendeleyip firinda 15-20 dakika kadar pisirdim
Yorum Gönder