5 Ağustos 2010

Mantarli bulgur pilavi nefis bir pilav

malzeme
  • 600 gram Mantar
  • 2 su bardagı bulgur
  • 5 yemek kaşıgı ay cicek yag
  • 1 yemek kasik tere yag
  • 3 adet sarımsak
  • Dereotu
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 2 su bardagı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Mantarlari yikayip dograyin .
  • Yagda ilk önce mantarlari 4-5 dakika kavurun.
  • Bulgur ve diyer malzemeleri karistirin icersine .
  • Nane ve dere otunuda yikayip dograyin.
  • Orta ateste kapagini kapatip pisirin.
  • Kararmasini istemiyorsaniz mantarları yıkadiktan sonra limonsuda bekletin .
  • Ben yaninda patatesli kabak mücverive sarimsakli yogurt esliginde servis yaptim .

2 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

Saygılarımla.

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik canim menü harika yine.
Güzel yorumun icin tesekürler.
Sevgilerle.